Foto: Sputnik/Scanpix

Neviens Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubs nemaksās krievu uzbrucējam Aleksandram Radulovam to summu, kādu viņš grib saņemt, uzskata līgas eksperti.

"Neviens Radulovam nemaksās 7,5 miljonus dolāru gadā," apgalvo televīzijas kanāla TSN eksperts Pjērs Makgvairs. "Kas attiecas uz spēlētāja uzvedību, tas ir jālemj katram klubam atsevišķi. Būt par labu spēlētāju NHL ir tikai puse darba, vēl ir jābūt arī par piemēru ģērbtuvēs un ārpus laukuma."

Makgvairs piesauc neveiksmīgus krievu spēlētāju piesaistes piemērus NHL. "Es ļoti nobrīnījos, kad pirms gada Monreālas "Canadiens" parakstīja līgumu ar Aleksandru Sjominu," viņš saka. "Kad "Canadiens" saprata savu kļūdu - Sjominu aizvāca no komandas sastāva. Ar Radulovu var notikt tāpat."

Jau ilgāku laiku ir runas par iespējamo 29 gadus vecā Maskavas CSKA uzbrucēja pārcelšanos uz NHL, un par iespējamo nākamo Radulova darbavietu tiek minēta Detroitas "Red Wings" komanda, kura piedāvā krievu hokejistam līgumu uz vienu gadu par četriem miljoniem dolāru. Radulovs gribot 7,5 miljonus un līgumu uz diviem gadiem, ziņo TSN.

Maskavas CSKA ir satraukti par sava līdera iespējamo pārcelšanos uz Ziemeļameriku. "Jā, mēs uztraucamies par to, ka varam pazaudēt vienu no saviem līderiem, kurš bija komandas sirds un dvēsele," saka CSKA ģenerālmenedžeris Sergejs Fjodorovs. "Taču tādi ir biznesa likumi, un mēs ne pirmo reizi saskaramies ar šādu situāciju. Taču pagaidīsim galīgo iznākumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!