Foto: AFP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Ņižņekamskas "Ņeftehimik" trešdien oficiālā paziņojumā noliedzis apgalvojumus, ka tas būtu sarunājis regulārā čempionāta spēles ar Astanas "Baris" rezultātu.

"Ņeftehimik" oficiālajā ziņojumā teikts - līdzko komanda kvalificējusies Gagarina kausa izcīņai, internetā par to sākušās diskusijas. "Šīs diskusijas pat pārkāpa pieklājības robežas, atļaujoties izmantot apvainojumus. Šādi nepamatoti apvainojumi met ēnu ne tikai uz mūsu komandu, bet arī tiesnešiem, kā arī visu līgu."

Ziņojumā vēstīts, ka klubs nemēģina aizbildināties, bet tajā pašā laikā atgādina, ka "Ņeftehimik" komanda hokejā nav jaunpienācēja. Tiek atgādināts, ka komandas 18 pastāvēšanas gados tikai trīs reizes nav izdevies iekļūt izslēgšanas cīņās un klubs vienmēr ticis uzskatīts par neērtu un neparedzamu pretinieku.

"Īsti hokeja pazinēji atcerēsies, ka garākās sērijas izslēgšanas spēlēs ir bijušas ar mūsu piedalīšanos. Atcerēsimies sēriju pret Magņitogorskas "Metallurg" 2003./2004.gada sezonā, kā arī 2009./2010.gada sezonā pret Omskas "Avangard" un Ufas "Salavat Julajev"," raksta vienība.

"Ja runā par mūsu aizvadīto sezonu, mēs ne reizi Austrumu konferencē nenoslīdējām zemāk par izslēgšanas spēļu zonas līniju un līdz ar regulārā čempionāta beigām bijām šo godu sasnieguši. "Ņeftehimik" vienmēr cīnās par katru ripu, par katru punktu, mēs katru reizi cīnījāmies līdz galam, ne tādēļ, lai iekļūtu mediju lapās," rakstīts ziņojumā.

"Neskatoties uz to, ka mums būs jācīnās Tatarstānas derbijā, mēs esam cītīgi apņēmušies cīnīties līdz beigām. Komandas gods un kluba profesionālā reputācija mums nav tukši vārdi. Uzvarētāju noteiks bezkompromisa spēle, hokejs ir īstu vīru spēle," ziņots hokeja kluba oficiālajā mājaslapā.

Gagarina kausa pirmajā kārtā "Ņeftehimik" sacenšas ar latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvēto divkārtējo KHL čempionvienību Kazaņas "Ak Bars".

Kā ziņots, kāds blogeris ar lietotājvārdu "Traktor_bang" savā blogā ar nosaukumu "Patoss. Episks. Treileris" 16.februārī publicēja ierakstu ar nosaukumu "Pirmā komanda KHL, kas izslēgšanas spēlēs iekļuvusi pēc vienošanās". Tajā tika stāstīts, ka 30.janvāra mačs starp "Ņeftehimik" un "Baris" bijis sarunāts. To veicinājis "Baris" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs, kurš pirms tam strādāja tieši Ņižņekamskā.

Pats Krikunovs pēc bloga izlasīšanas paziņoja, ka sūdzēs blogeri tiesā.

Kā ziņots, regulārā čempionāta noslēgumā "Ņeftehimik" par trim punktiem apsteidza latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" komandu, Austrumu konferencē tiekot pie pēdējās ceļazīmes uz Gagarina kausu. Ja regulārās sezonas beigās abām komandām būtu bijis vienāds punktu skaits, izslēgšanas spēlēm kvalificētos "Jugra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!