Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempiones Sanktpēterburgas SKA kapteinis Iļja Kovaļčuks izmests no sastāva un pašlaik trenējas individuāli, vienības mājaslapā internetā citēts komandas treneris Maksims Sokolovs.

Pirmdien krievu masu medijos parādījās neoficiāla informācija, ka pēc SKA viceprezidenta Romāna Rotenberga iniciatīvas 32 gadus vecais Kovaļčuks izslēgts no vienības sastāva. Tiesa, notikušā iemeslus mediji nemin.

Savukārt vēlāk SKA mājaslapā internetā Sokolovs netieši apstiprināja baumas.

"Pēc treneru štāba lēmuma Iļja Kovaļčuks atsaukts no komandas sastāva un trenējas pēc individuālas programmas," izteicies treneris.

Tiesa, pats Rotenbergs izdevumam "Sport-express" apgalvojis, ka šādi apgalvojumi par Kovaļčuka atbrīvošanu ir "neslavas celšana" klubam.

Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē svētdien SKA izbraukumā ar rezultātu 2:3 pagarinājumā piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", kuras vārtsargu treneris ir Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Šo dueli Kovaļčuks noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Sērija turpināsies līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Regulārajā sezonā Kovaļčuks 50 mačos izcēlās ar 16 vārtiem un 33 rezultatīvām piespēlēm, kas deva 12. vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet čempione SKA palika tikai konferences septītajā pozīcijā.

Kovaļčuks 2001. gadā kļuva par Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta izvēles pirmo numuru, nokļūstot Atlantas "Thrashers" komandā. Tajā viņš pavadīja astoņas sezonas, bet 2010. gadā noslēdza 17 gadu līgumu ar "Devils" par 102 miljoniem dolāru. Beigās gan noslēgtais līgums tika atzīts par prettiesisku, kā rezultātā abas puses vienojās par 15 gadu sadarbību, tomēr tāpat 2013. gadā Kovaļčuks paziņoja par NHL karjeras beigām, tādējādi atsakoties no pēdējiem 12 sava līguma gadiem.

Kopumā NHL uzbrucējs aizvadīja 848 spēles, kurās viņa kontā 428 vārti un 415 rezultatīvas piespēles.

SKA komandā Kovaļčuks debitēja 2012./2013. gada NHL lokauta laikā un kopš tā laika ir viena no KHL lielākajām zvaigznēm.

Krievijas izlases rindās uzbrucējs kļuvis par 2008. un 2009. gada pasaules čempionu, bet vēl viņa kontā ir divas sudraba un divas bronzas medaļas. Tāpat Kovaļčuks var lepoties ar 2002.gada olimpisko spēļu bronzas godalgu, kā arī 2015. gada Gagarina kausu un izslēgšanas spēļu vērtīgākā spēlētāja balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!