Foto: LETA

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" hokejisti svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē bija neuzmanīgi mača sākumā, kā rezultātā nācās zaudēt, atzina rīdzinieku vienības galvenā trenera vietas izpildītājs Ģirts Ankipāns.

Ziņots, ka "Dinamo" svētdien viesos ar rezultātu 2:3 (1:3, 1:0, 0:0) zaudēja līgas pagājušās sezonas vicečempionei Magņitogorskas "Metallurg".

Latvijas komanda jau pirmajās piecās minūtēs ielaida divus vārtus, bet noslēgumā cieta vien ceturto neveiksmi pamatlaikā pēdējos 13 mačos.

"Nogulējām spēles sākumu. Bija nojausma, ka tā varētu notikt. Pirmkārt, "Metallurg" spēlēja mājās, otrkārt, mačs notika mums neierasti agri, ja ņem vērā Rīgas laiku. Nebija viegli sagatavoties. Tomēr, kurš vairāk gribēja, tas arī izcīnīja uzvaru," KHL citē Ankipāna teikto.

Arī "Dinamo" kapteinis Miks Indrašis atzīmēja, ka komanda nogulējusi spēles sākumu.

"Ar pirmajām sekundēm nebija vajadzīgais možums, pēc tam jau sniegums uzlabojās. Ar šādu spēli bijām pelnījuši tikt pie punktiem, bet sanāca pakaļdzīšanās. Atrodoties iedzinējos ar 0:2 jau spēles sākumā, dabūjām nokdaunu, tad sapurinājāmies un spēle aizgāja. Spēlējām labi, bet nedaudz nepaveicās un neizdevās rezultātu izlīdzināt. Nedrīkst nogulēt mača sākumu," klubs citē Indraša teikto.

"Dinamo" komandā vārtus guva Indrašis un Lauris Dārziņš. Abos vārtu guvumos asistēja aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

"Krišjānis labi piespēlēja un saņēmu ripu ātrumā, sanāca metiens zem aizsarga. Iespējams, vārtsargs pat neredzēja metienu. Otrajā vārtu guvumā dzirdēju Lauri kaut kur laukuma otrā galā. Viņš bļāva, ka tūlīt iziešot viens pret tukšiem vārtiem, tāpēc devu uz to pusi. Viņam atlika trāpīt, ko arī izdarīja," atcerējās Indrašis.

Tikmēr "Metallurg" galvenā trenera vietas izpildītājs Viktors Kozlovs uzteica savas komandas sniegumu mača sākumā.

"Hokejistiem bija uzdevums spēlēt aktīvi, tāpēc ka mačā pret Rīgas "Dinamo" ir ļoti bīstami iekrist uzbrukumā, jo uzreiz varam tikt sodīti. Puiši to saprata un realizēja savus momentus. Spēles beigās pretinieki spieda uz mūsu vārtiem, taču hokejisti gūlās ripas ceļā, bloķēja metienus, spēlēja no sirds un atdeva visu, lai izcīnītu uzvaru," slavēja Kozlovs.

Rīgas komanda ar 24 punktiem 35 spēlēs joprojām ieņem pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpalikdama 11 punktus. Savukārt visas līgas kopvērtējumā priekšpēdējā vietā esošā Hantimansijskas "Jugra" apsteidz Latvijas vienību par trim punktiem, turklāt jau svētdien rīdzinieki šo komandu varēja apsteigt.

Šīs izbraukuma sērijas turpinājumā Rīgas "Dinamo" klubs otrdien spēkosies ar Čeļabinskas "Traktor", bet ceturtdien - ar Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" komandu, ko pārstāv pašlaik traumētais Kristaps Sotnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!