Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nokārtotas pēdējās formalitātes Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāju Mārtiņa Jakovļeva un Vitālija Pavlova izīrēšanai Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - čempionāta komandai Joensū "Jokipojat", pastāstīja "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis.

Pati "Jokipojat" komanda par aizsarga Jakovļeva un uzbrucēja Pavlova pievienošanos paziņoja jau pagājušajā nedēļā.

"Viņi izlēma pamēģināt savus spēkus tur. Abiem hokejistiem nav lielas pieaugušo hokeja spēļu prakses, tāpēc spēlēšana šādā klubā būs ļoti noderīga," izteicās Stepītis.

Jakovļevs un Pavlovs joprojām paliek Rīgas "Dinamo" interešu sfērā, tieši tāpat kā aizsargs Jānis Andersons un uzbrucējs Raimonds Vilkoits, vēsta vienība.

Andersons nākamajā sezonā gatavojas spēlēt kādā no Čehijas augstākās līgas komandām, savukārt Vilkoits šobrīd cenšas nostiprināties Vācijas Hokeja līgas (DEL) klubā Hamburgas "Freezers".

Rīgas "Dinamo" oficiālais fārmklubs ir "Liepājas metalurgs". Tomēr "Jokipojat" komanda paziņoja, ka arī noslēgusi sadarbības līgumu ar KHL klubu, kas raisīja neizpratni un neziņu Liepājā.

"Sadarbība pašlaik vēl nav, ir tikai izīrēti šie divi spēlētāji. Tomēr sarunas notiek," uzsvēra Stepītis. "Oficiāli fārmklubs paliek "Liepājas metalurgs"."

Tāpat Stepītis atklāja, ka pēdējo pirmssezonas pārbaudes turnīru - "Latvijas Dzelzceļa kausu" -, kas sāksies nedēļas nogalē, būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā, kaut pagaidām programmā tas vēl nav iekļauts.

"Dinamo" preses sekretārs uzsvēra, ka šo sacensību translēšanu nekādi nav ietekmējis fakts, ka Latvijas kluba KHL spēļu raidtiesības pagājušajā nedēļā tika piešķirtas kanālam "TV6" un maksas kanālam "Viasat Sport Baltic" (VSB) nevis LTV7.

"Mēs neslēdzām KHL spēļu translāciju līgumu un nevarējām šo lēmumu ietekmēt," atgādināja Stepītis. "Savukārt "Latvijas Dzelzceļa kausu" organizējam mēs un paši arī slēdzām televīzijas tiesības."

Kā ziņots, tradicionālais turnīrs "Latvijas Dzelzceļa kauss" no 25. līdz 29.augustam norisināsies "Arēnā Rīga". Tajā šogad piedalīsies četras komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēs arī bijušais Latvijas kluba uzbrukuma līderis Miķelis Rēdlihs, Mitišču "Atlant" un Espo "Blues" no Somijas.

Šajā turnīrā komandas pirmajā kārtā izspēlēs viena riņķa turnīru, bet pēc tam aizvadīs savstarpējās spēles par vietām.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas vienību Prāgas "Lev", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6.septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13.septembrī pret Novosibirskas "Sibirj" vienību, kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!