Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējā izbraukuma spēlē svētdien, 2.martā, Rīgas "Dinamo", spēlējot bez daudziem līderiem, ar 2:5 (1:1, 0:2, 1:2) piekāpās Rietumu konferences vājākajai vienībai Minskas "Dinamo".

Rīdzinieku uz spēli devās tikai svētdienas pēcpusdienā, un uzreiz no lidostas devās uz Minskas arēnu. Rīgas "Dinamo" treneri uz šo vienas spēles izbraukumu līdzi paņēma tikai tos 20 hokejistus, kuri visi arī devās laukumā.

Izbraukumā nedevās muguras savainojumu ārstējošais Sandis Ozoliņš, kā arī nelielus savainojumus guvušie Pols Ščekura un Georgijs Pujacs, kuri visi trīs ierindā atgriezīsies 4. marta spēlē pret Doņeckas "Donbass". Joprojām no kājas savainojuma atlabst Gints Meija, kurš ir atsācis treniņu uz ledus, bet nopietni savainojumi ir Oskaram Cibuļskim, Arvīdam Reķim, Mikam Indrašim un Kailam Vilsonam. Tādējādi Minskā rīdzinieki spēlēja bez astoņiem potenciāliem pamatsastāva spēlētājiem.

Vārtus Latvijas komandas labā guva Džeimijs Džonsons un Gunārs Skvorcovs.

Spēli pārliecinošāk iesāka Rīgas "Dinamo" komanda, tomēr ātri vien Minskas vienība atguvās un arī sāka veidot uzbrukumus. Tomēr septītajā minūtē viesi atklāja rezultāti - pēc filigrānas Marcela Hosas piespēles sekmīgs izgājienā bija Džonsons, gūstot vien savus otros vārtus kopš atgriešanās Rīgas "Dinamo" rindās.

Arī turpinājumā Rīgas "Dinamo" hokejisti cīnījās pārliecinoši, tomēr 14.minūtē minskiešiem izdevās realizēt skaitlisko vairākumu, kad vārtu priekšā eleganti nocīnījās Andrejs Stass. Turpinājumā viena iespēja cīnīties vairākumā bija arī rīdziniekiem, bet tā netika izmantota un periods noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

Arī otrajā trešdaļā abas komandas spēlēja samērā atbrīvoti, bija maz bīstamu epizožu un metienu, bet rezultāta ziņā sekmīgāki bija minskieši - sākotnēji viņi devītajā minūtē pārņēma vadību, kad pēc sekmīgas individuālās darbības izcēlās Aleksandrs Materuhins, bet vēl trīs minūtes vēlāk pretuzbrukumā vārtus guva arī Rihards Lintners.

Trešdaļas beigās, spēlējot mazākumā, Minskas "Dinamo" ar metienu no zilās līnijas guva vēl vienus vārtus, tomēr tiesnesis tos neieskaitīja, jo brīdi iepriekš mājiniekiem tika fiksēts skaitliskā sastāva pārkāpums. Līdz ar to pēc 40 spēlētām minūtēm Latvijas vienība zaudēja ar 1:3.

Pirms trešās trešdaļas Mīkaela Telkvista vietā Rīgas "Dinamo" komandas vārtos stājās Jakubs Sedlāčeks. Kaut Rīgas "Dinamo" centās atspēlēties, mājinieki aizsardzībā cīnījās organizēti, bet vienkārši. Turklāt trešdaļas 11.minūtē bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists Tomāšs Surovijs panāca jau 4:1.

Divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Gunārs Skvorcovs vēl samazināja deficītu līdz 2:4, tomēr neko vairāk viesi šajā mačā nespēja paveikt un cīņas beigās arī ielaida ripu tukšos vārtos.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!