Foto: Sputnik/Scanpix

Novokuzņeckas "Metallurg" komanda piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 2:3 (0:0, 2:2, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās spēcīgajai Omskas "Avangard" un nenobīdīja Latvijas vienību Rīgas "Dinamo" uz pēdējo vietu visā čempionātā.

Pašlaik KHL vājākajai komandai "Metallurg" līdz ar to ir pārtrūkusi četru uzvaru sērija.

Visi vārti pamatlaikā šoreiz tika gūti otrajā trešdaļā. Rezultātu 26. minūtē atklāja mājinieku hokejists Kirils Semjonovs, bet pēc tam "Avangard" atbildēja ar Maksima Pestuško precīzo raidījumu. Novokuzņeckas vienība vēlreiz vadību pārņēma 38. minūtē, izceļoties Ignatam Zemčenko. Vadībā "Metallurg" gan nenoturējās ilgi, jo pēc 65 sekundēm neizšķirtu panāca Valentīns Pjanovs.

Pamatlaika turpinājumā un arī pagarinājumā neviena no komandām vārtus vairs neguva, bet uzvaras "bullīti" Omskas vienības labā iemeta Pestuško.

Tikmēr citā piektdienas mačā Astanas "Baris" no Kazahstānas ar 4:2 (1:0, 0:1, 3:1) pieveica Hantimansijskas "Jugra", sagādājot tai septīto zaudējumu pēdējās astoņās spēlēs.

Visas līgas un Rietumu konferences vadībā ar 98 punktiem 39 spēlēs atrodas Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kamēr 91 punktu iekrājusi tuvākā sekotāja Maskavas CSKA.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 31 punktu 38 mačos ieņem pēdējo vietu starp konferences 14 vienībām.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 84 punktiem 39 mačos atrodas pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", bet "Avangard" ar 79 punktiem ir otrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!