Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dinamo" komanda pirmdien izcīnīja uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences sestajā finālspēlē un otro gadu pēc kārtas iekļuva sacensību finālā.

Sērijas sestajā mačā līgas čempionvienība "Dinamo" savā laukumā ar 5:1 (0:0, 3:1, 2:0) uzvarēja Sanktpēterburgas SKA komandu.

Par mača galveno varoni kļuva "Dinamo" spēlētājs Mareks Kvapils, kurš izcēlās ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat-trick". Savukārt trīs rezultatīvas piespēles čeha Jakuba Petružaleka kontā.

Pēdējo ripu "Dinamo" hokejisti raidīja jau tukšos SKA vienības vārtos.

Līdz ar to Maskavas klubs Gagarina kausa finālu sasniedza jau otro gadu pēc kārtas. Tajā komandai būs iespēja aizstāvēt pērn izcīnīto titulu.

Sērijā līdz četrām uzvarām Maskavas klubs triumfēja ar 4-2.

Jāizceļ, ka Latvijas speciālistu dueta vadītās komandas līdz šim sasniegušas trīs no pieciem KHL Gagarina kausa izcīņas fināliem.

Kā ziņots, Austrumu konferences finālsērijā pašlaik latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā divkārtējā līgas čempionvienība Kazaņas "Ak Bars" ar 3-2 uzvar Čeļabinskas "Traktor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!