Foto: F64
Pēc piedzīvotā piektā zaudējuma pēc kārtas hokeja kluba "Rīga" ģenerālmenedžeris Juris Opuļskis atzina, ka jaunie hokejisti no lielās slodzes "vienkārši ir pārguruši".

"Nepilna mēneša laikā esam aizvadījuši 16 spēles, un tā nav joka lieta. Ar to arī varētu izskaidrot šo zaudējumu sēriju, jo puiši ir vienkārši pārguruši. Visam ir savs limits, un nevajadzētu būt tā, ka hokeja ir par daudz, jo tad jau vairs acīs neparādās degsme," saka Opuļskis.

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) turnīrā startējošā komanda "Rīga" zaudējusi pēdējās piecās spēlēs, kas ir garākā neveiksmju sērija vienības pastāvēšanas vēsturē.

HK "Rīga" komanda tikai otrdien noslēdza smagu astoņu izbraukuma spēļu sēriju, kas ilga nepilnas divas nedēļas. Šajā sērijā Latvijas klubs zaudēja pēdējās četrās cīņās. Taču jau ceturtdien "Rīga" komanda aizvadīja nākamo spēli savā laukumā un ar 2:4 zaudēja Maskavas "Spartak" hokejistiem.

Šogad "Rīga" komandai atlicis aizvadīt vēl tikai divas spēles, kas risināsies sestdien un svētdien. Decembra vidū sāksies pasaules čempionāts U-20 vecuma grupā pirmajā divīzijā, kurā Latvijas izlasi pārstāvēs lielākā daļa "Rīgas" komandas hokejistu, bet gadu mijā Raimonds Vilkoits MHL izlases sastāvā aizvadīs mačus ASV.

"Runājot par U-20 kandidātiem, kas spēlē mūsu komandā, viņi šogad pēdējo spēli aizvadīs 5.decembrī, tāpat arī pārējie hokejisti, jo pēc šīs spēles iestāsies pārtraukums līdz janvārim. Taču komandai šajā laikā treniņi turpināsies, bet, protams, būs arī brīvdienas," teica Opuļskis.

"Rīgas" komandas ģenerālmenedžeris arī pastāstīja, ka visi hokejisti, kas ir iekļauti Latvijas U-20 kandidātos, tiks atbrīvoti, lai piedalītos pasaules čempionātā: "Latvijas izlasi pārstāvēt vienmēr ir gods, un neviens netiks aizturēts. Mūsu komandas vadība pret to izturas ar ļoti lielu cieņu."

ā ziņots, "Rīgas" komandai 11.decembrī bija plānots spēkoties ar latvieša Ronalda Cinka pārstāvēto Dmitrovas "Kriļja sovetov" komandu, kas ir tikai divas dienas pirms Latvijas izlases pirmās spēles Baltkrievijas pilsētā Bobruiskā. Tomēr šonedēļ šī spēle oficiāli tika pārcelta uz nākamā gada 18.februāri un notiks pirms Rīgas "Dinamo" spēles ar Magņitogorskas "Metallurg" vienību.

"Arī janvārī komandai ir paredzama ļoti smaga sešu izbraukuma spēļu sērija. Kalendārs tiešām ir ļoti intensīvs un smags, taču neko darīt - jāspēlē un jācīnās," teica Opuļskis.

MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 56 punktiem 30 spēlēs joprojām saglabā pirmo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!