Foto: F64
Latvijas hokeja izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Astanas "Baris" no Kazahstānas otrdien izstājās no turnīra izslēgšanas spēlēm, Austrumu konferences ceturtdaļfināla izšķirošajā mačā ar 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) piekāpjoties Omskas "Avangard".

Mača piektajā minūtē rezultātu atklāja "Baris" uzbrucējs Naidžels Douss, kurš raidīja ripu garām "Avangard" vārtsarga Konstantīna Baruļina plecam. Pēc nepilnām piecām minūtēm pie "Baris" vārtiem uz ledus palika guļam viens no komandas spēlētājiem, tiesneša svilpe neatskanēja un "Avangard" komandai izdevās izveidot vairākuma situāciju pie vārtiem, kuru realizēja Čads Kolariks.

Otrā perioda 15.minūtē Omskas komandu vadībā izvirzīja Aleksandrs Perežogins, kurš no asa leņķa raidīja ripu "Baris" vienības vārtos.

Trīs minūtes pirms trešās trešdaļas beigām "Baris" vienība nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un jau tukšos vārtos ripu raidīja Kolariks, kuram tas bija otrais precīzais metiens mačā. Lai gan "Baris" vienība vēlreiz nomainīja vārtsargu pret laukuma spēlētāju, tomēr vārti netika gūti un spēle noslēdzās ar rezultātu 3:1 Omskas "Avangard" labā.

Oskars Bārtulis laukumā pavadītajās 15 minūtēs un 28 sekundēs izdarīja vienu metienu pa vārtiem un bloķēja vienu metienu.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-3 uzvarēja Omskas "Avangard", kura ceturtdaļfinālā tiksies ar Kazaņas "Ak Bars" komandu, kas pirms tam sērijā ar 4-1 pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Jau ziņots, ka KHL izslēgšanas spēles Rietumu konferencē turpina tikai latviešu Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā komanda Maskavas "Dinamo", kuru trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs. Turpretī latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" no Gagarina kausa izcīņas jau izstājusies, tāpat kā Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!