Foto: F64

Ar rezultatīvu piespēli svarīgā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā trešdien izcēlās pieredzējušais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, tomēr viņa pārstāvētā Mitišču "Atlant" savā laukumā ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Novosibirskas "Sibirj" vienībai, ko pārstāv cits Latvijas aizsargs Artūrs Kulda.

Ozoliņš 11.minūtē palīdzēja Maksimam Majorovam atklāt cīņas rezultātu. Kopumā Ozoliņš nospēlēja 23 minūtes un 42 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā, nopelnot divas soda minūtes.

Tikmēr Kulda laukumā pavadīja 18 minūtes un 58 sekundes, izdarot vienu metienu pa vārtiem.

Zīmīgi, ka abi Latvijas hokejisti šosezon spēlē ar 44.numuru.

Pēcspēles metienu sērijā "Sibirj" komanda uzvarēja ar 1:0, precīzam esot Jonasam Enlundam.

Zaudējumu svarīgā mačā par iekļūšanu Gagarina kausā piedzīvoja arī Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" vienība no Ukrainas, kas ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētās Maskavas CSKA vienības pārākumu.

Bārtulis nospēlēja 24 minūtes un četras sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks mačā, izceļoties ar diviem metieniem pa vārtiem.

Savukārt Sprukts laukumā pavadīja 10 minūtes un 15 sekundes, uzvarot sešos no deviņiem iemetieniem, kuros piedalījās.

Šajā cīņā vienīgo pēcspēles metienu realizēja Aleksandrs Radulovs.

Cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs turpina arī vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas ar 2:3 (0:1, 2:1, 0:1) savā laukumā atzina līgas līdervienības pārākumu.

Masaļskis šim mačam nebija pieteikts, bet Mihails Birjukovs atvairīja 28 no 31 pretinieku metieniem. Uzvaras vārtus 55.minūtē guva Mihails Varnakovs.

Panākumu izcīnīja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) savā laukumā uzvarēja Habarovskas "Amur".

Rēdlihs nospēlēja 14 minūtes un 22 sekundes, izceļoties ar trim metieniem pa vārtiem un zaudējumu vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Ar "hat-trick" uzvarētājiem izcēlās Niklass Hagmans.

Zaudējumu cieta Aināra Podziņa pārstāvētā Čehovas "Vitjaz" vienība, kas ar 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) savā laukumā piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas "Dinamo".

Latvijas izcelsmes spēlētājs laukumā pavadīja 15 minūtes un 20 sekundes, veicot vienu metienu.

Kārtējo reizi mačam nebija pieteikts Lauris Dārziņš, bet viņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) izbraukumā pārspēja Čerepovecas "Severstaļ". Savukārt Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo" ar 2:4 (0:1, 0:1, 2:2) izbraukumā atzina Kazahstānas komandas Astanas "Baris" pārākumu.

Pēc trešdienas spēlēm lielākajai daļai KHL komandu vēl atlicis aizvadīt pa divām spēlēm, kas tiks izspēlētas piektdien un svētdien.

Rietumu konferences kopvērtējumā pirmo vietu ar 113 punktiem 50 spēlēs ieņem SKA komanda, kas jau garantējusi uzvaru regulārajā sezonā, bet tai ar 95 punktiem seko CSKA vienība. Pie 98 punktiem tikusi Maskavas "Dinamo" komanda, bet tā gan atrodas vien trešajā vietā, jo ir vienā konferencē ar SKA.

"Lokomotiv" ar 92 punktiem ieņem ceturto vietu, septīto vietu ar 72 punktiem ieņem Aleksandra Ņiživija un Mārtiņa Cipuļa pārstāvētā Prāgas "Lev" komanda, kas trešdien ar 3:1 pieveica Rīgas "Dinamo", "Donbass" ar 69 punktiem atrodas devītajā pozīcijā, bet vēl vienu vietu zemāk ar 67 punktiem ir "Atlant". Tikmēr "Vitjaz" ar 55 punktiem atrodas 12.vietā.

Austrumu konferencē līdere ar 101 punktu ir Georgija Pujaca pārstāvētā līgas vicečempione Omskas "Avangard", kurai ar 98 punktiem seko "Ak Bars". "Sibirj" ar 81 punktu atrodas septītajā vietā, bet "Jugra" ar 68 punktiem ieņem devīto pozīciju un no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par četriem punktiem.

Pēc regulārās sezonas, kurā katra komanda izspēlēs pa 52 punktiem, astoņas labākās katras konferences vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet pārējās sezonu turpinās Cerību kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!