Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" kapteinim Sandim Ozoliņam šī sezona ir smagākā viņa karjerā, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" atzīt pats hokejists.

Šīs sezonas sākums "Dinamo" komandai nav no veiksmīgākajiem un vienība KHL Rietumu konferences kopvērtējumā ar 27 punktiem 22 mačos ieņem devīto vietu, ko komandas kapteinim nav viegli izskaidrot.

"Es kā spēlētājs spēli tik daudz nepārzinu, nevaru pateikt, bet liekas, ka mēs spēlējam apmēram tāpat, kā esam spēlējuši iepriekšējos gados. Varbūt nedaudz cenšamies būt agresīvāki, iespējams, ir nelielas izmaiņas," teica Ozoliņš. "Es cenšos spēlēt tāpat kā pagājušogad, bet ir citas lietas, ko treneris prasa no aizsargiem, kas mums ir jāizpilda, un tas ir viss."


"Otra būtiskākā lieta ir tā, ka es nespēlēju tik labi, kā varētu spēlēt. Ir daudz iemeslu, ko es varētu atrast un izdomāt sev attaisnojumu. Galvenais – nepiedalījos lielākajā daļā visas komandas sagatavošanās periodā," viņš skaidroja. " Bet pēdējā mēnesī es esmu daudz padarījis un tas dos augļus tuvākajā nākotnē."

Tāpat Ozoliņš atklāja, ka šī sezona ir viena no smagākajām viņa karjerā: "Ņemot apstākļus pirms sezonas, jā, pagaidām šī ir grūtākā sezona. Vai tas ir attaisnojums? Nē. Vai nākamos mēnešus darīšu, lai sezona būti labāka? Noteikti! Vai tas iznāks, vai neiznāks, to es nezinu, bet man jāizdara viss, lai es pats justos pēc iespējas labāk un lai man laukumā veiktos labāk nekā sezonas pirmajās divdesmit divās spēlēs. "

"Dinamo" aizsargs nespēj sniegt atbildi, kāpēc viņa komanda nespēj pietiekamā daudzumā sagādāt sev un līdzjutējiem tik svarīgās uzvaras, bet viņš ir apņēmības pilns sezonas laikā to manīt.

"Nav tur viena iemesla vai vienas vainas. Ja katrā spēlē meklēsim tikai vainīgos, tas raks vēl dziļāku bedri. Katram pašam jāsāk ar sevi: ko esmu izdarījis es, ko es varu mainīt savā spēlē," viņš skaidroja. "Sezona ir gara, tas ir ilgāks process, un vienas nedēļas laikā neko fundamentāli nevar ne izmainīt, ne sabojāt. Bet izmaiņas ir jādara, ja vēlas galarezultātu, mums kā komandai ir svarīgi iekļūt "playoff" un tāpēc arī strādājam."

"Varu garantēt, ka puiši centīsies katru spēli uzvarēt. Un atdot visu iespējamo enerģiju un spēku," uzsvēra Ozoliņš.

Kā zināms, janvārī Rīgā notiks KHL Visu zvaigžņu spēle un Oziņš būs savas komandas kapteinis: "Nevaru aptvert visu to padarīšanu, ka es esmu kapteinis. Tā jau viss ir baigi forši, bet nevaru saprast. Es sevi ne par ko neuzskatu. Jā, Sergejs Fjodorovs ir pelnījis būt par Austrumu izlases kapteini. Vai tā būs godam aizvadīšana pensijā? Pašam reizēm jāsmejas."

Ozoliņš 22 spēlēs tāpat guvis piecus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, taču viņa lietderības koeficents ir negatīvs "-11".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!