Foto: F64

Zinot, ka vieta "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņas finālā jau ir nodrošināta, Rīgas "Dinamo" komandas treneri izlēmuši trešdien aizvadītajā cīņā pret Jaroslavļas "Lokomotiv" vairāk uzticēties gados jaunākajiem komandas hokejistiem, kuri spējuši parādīt arī vīru raksturu, pēc cīņas žurnālistiem sacīja mājinieku komandas galvenais treneris Sandis Ozoliņš.

Kā ziņojām, turpinot dalību tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa" kausā, Rīgas "Dinamo" ar 1:5 (1:2, 0:3, 0:0) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", ar kuriem ceturtdien tiksies turnīra finālā.

"Šī bija laba iespēja vairākiem hokejistiem nospēlēt pilnu spēli atbildīgās pozīcijās, jo zinājām, ka esam "Latvijas Dzelzceļa" kausa finālā. Līdz ar to no treneru puses tika dota iespēja puišiem skriet, cīnīties un spēlēt. Tas gan nenozīmē, ka mēs uzskatījām, ka šī spēle ir nenozīmīga. Visas spēles ir svarīgas, tāpēc noteikti neizdevās nospēlēt tā, kā vēlētos gan spēlētāji, gan treneri," pēc spēles sacīja Ozoliņš.

"Otrajā periodā bija vairāku kļūdu virknējums. Visas komandas kļūdas, kuras noveda pie gala rezultāta, kāds viņš beigās arī bija. Tomēr arī trešajā periodā puiši turpināja spēlēt, cīnīties un iet uzbrukumos, kā to darīja arī pirmajā periodā, kas ir pozitīvais, ko varam akcentēt šajā spēlē," teica mājinieku treneris.

Viņš atzina, ka šajā spēlē lielāku spēles laiku saņēmušajiem gados jaunajiem puišiem uzliktā atbildība devusi spriedzi, taču tas viņiem noderēs nākotnē, jo hokejisti nav nolaiduši galvas un cīnījušies līdz galam, parādot vīru raksturu. "Tas viņiem noderēs tālākā karjerā," piebilda treneris.

Ozoliņš gan nevēlējās uzteikt kādu no jaunajiem censoņiem, sakot, ka tas nebūtu korekti.

Tikmēr "Lokomotiv" galvenais treneris Aleksejs Kudašovs uzsvēra, ka ka šī mača gaitu iespaidoja arī turnīra kopvērtējuma tabulā esošā situācija.

"Jau pirms spēles bija skaidrs, ka Rīgas klubs ir ticis finālā, tāpēc viņi arī sastāvu pieteica citādāku, kā arī viņiem nebija obligāti izcīnīt uzvaru. Mums bija tieši pretēji, uzvara bija nepieciešama, tāpēc arī gatavošanās bija nopietna. Pirmos divus periodus bija laba spēle, rezultāts mūs apmierina, bet beigas nebija kā gribētos, taču arī mums, tad vairāk spēlēja jaunie puiši," norādīja Kudašovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!