Foto: Itar-Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" pieredzējušajam aizsargam Sandim Ozoliņam nav jāmeklē motivācija, lai spēlētu hokeju, intervijai aģentūrai "R-Sport" atzinis pats spēlētājs.

Jau vēstīts, ka "Dinamo" sastāvā starpsezonā atgriezās šobrīd 41 gadu vecais Ozoliņš, kurš pirms tam jau trīs sezonas bija nospēlējis Rīgas klubā, katrā no tā būdams vienības kapteinis.

"Esmu priecīgs atgriezties "Dinamo". Spēlēju mājās, ar to viss ir pateikts," paudis Ozoliņš. "Uz atgriešanos skatos pozitīvi un nopietni gatavojos jaunajai sezonai. Man nav problēmu ar motivāciju. Ja man to būtu jāmeklē, būtu beidzis spēlēt hokeju. Daru savu iemīļoto darbu, lai gan ir brīži, kad klājas grūti un ir psiholoģiski sevi jāsavāc. Ir jāveic savs darbs profesionāli. Taču lielākoties spēlēju hokeju ar prieku. Atbildīgs prieks."

Aizvadītajā sezonā Ozoliņš spēlēja citā KHL vienībā Mitišču "Atlant", kur ar laiku arī kļuva par komandas kapteini, turklāt pēc neveiksmīgas sezonas pirmās puses palīdzēja klubam iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

""Atlant" komandā labi pavadīju laiku, tā bija lietderīga pieredze. Daudzi cilvēki nespēja noticēt, ka iekļūsim izslēgšanas spēlēs, tomēr pierādījām pretējo," atcerējies vienīgais Latvijas hokejists, kurš ticis pie hokeja prestižākās balvas - Stenlija kausa.

Ozoliņš pratis teikt, ka nu laiks domāt par nākamo sezonu, jo tā atkal būs jauna atbildība. "Manā vecumā man nav par ko uztraukties. To rādīs sezona, kāds būs "Dinamo"."

Kā ziņots, "Dinamo" šobrīd atrodas Prāgā, kur aizvada pārbaudes turnīru, cīnoties ar citām KHL komandām - Prāgas "Lev", Kazaņas "Ak Bars" un Ufas "Salavat Julajev".

Mēneša beigās - no 26. līdz 29.augustam - "Arēnā Rīga" jau piekto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kauss, kurā šogad piedalīsies sešas komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" ar Miķeli Rēdlihu sastāvā, Sanktpēterburgas SKA, "Ak Bars", Minskas "Dinamo" un "Lev". Komandas turnīra pirmajā kārtā būs sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēs apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām. Rīdzinieki spēlēs vienā grupā ar "Lokomotiv" un "Ak Bars" vienībām.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!