Foto: DELFI

Leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš pagaidām vienošanos ne ar vienu klubu vēl nav panācis, pastāstīja sportists.

Kā ziņots, šo sezonu Ozoliņš ir iesācis bez komandas, bet laikraksts "Sport-Ekspress" šonedēļ vēstīja, ka viņš jau tuvākajā laikā parakstīs līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Mitišču "Atlant". Vienošanās tikšot noslēgta līdz sezonas beigām.

Tomēr pats sportists to piektdien neapstiprināja. Ozoliņš uzsvēra, ka neinteresējas, ko raksta avīzes, tāpēc "Atlant" interesi nekomentēja.

Ozoliņš cer, ka šosezon spēlēs, taču ar prognozēm, kur un vai tas vispār notiks, viņam nepatīk aizrauties.

Kā ziņots, iepriekš jaunākā informācija par Ozoliņa gaitām bija datēta ar septembra sākumu, kad tika vēstīts, ka aizsargs turpina individuāli trenēties un izskatīt vairāku KHL klubu piedāvājumus.

Iepriekš Ozoliņa aģents Pols Teofanuss bija izteicies, ka latvietis izvēlēsies vienu no trīs klubu izteiktajiem piedāvājumiem.

Vasarā ticis ziņots, ka par Ozoliņu interesējas Magņitogorskas "Metallurg", "Atlant", Maskavas CSKA, Čeļabinskas "Traktor" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandas.

"Sport-Ekspress" uzsvēra, ka vasarā "Atlant" vadība centusies vienoties par latvieša līguma nosacījumiem, tomēr toreiz darījuma īstenošanai patraucēja augstās aizsarga prasības. Tagad viņš esot piekritis savas prasības samazināt, tāpēc darījums varētu tikt realizēts.

Bez Ozoliņa "Atlant" izskatot arī Nacionālās hokeja līgas (KHL) kluba Minesotas "Wild" aizsargs Kērtisa Fostera kandidatūru, tomēr kluba vadība esot izlēmusi priekšroku dot latvietim, nevis NHL hokejistam, kurš komandā varētu spēlēt tikai līgas lokauta laikā.

Vienīgais latvietis, kurš karjeras laikā ieguvis NHL Stenlija kausu, iepriekš bija Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" kapteinis, taču pēc pagājušās sezonas ar viņu līgums netika pagarināts.

Pagājušajā sezonā aizvadītajās 50 KHL regulārā čempionāta spēlēs 40 gadus vecais Ozoliņš guva desmit vārtus un izpildīja desmit rezultatīvas piespēles, bet septiņās Gagarina kausa cīņās viņa kontā vārti un rezultatīva piespēle.

Savukārt kopumā aizvadītajās 158 KHL spēlēs aizsargs izcēlies ar 22 vārtiem un 65 rezultatīvām piespēlēm.

Rīgas "Dinamo" komandā Ozoliņš spēlējis kopš 2009./2010.gada sezonas un visu laiku bijis vienības kapteinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!