Foto: DELFI

Šajā sezonā par 20% pieaudzis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētāju traumatisms, tāpēc tiks meklēti līdzekļi tā samazināšanai, atklājis KHL viceprezidents sporta medicīnas jautājumos Igors Medvedevs.

"Pirmajos trijos šīs sezonas mēnešos salīdzinājumā ar analogu periodu pērn traumatisms maču laikā audzis par 20%. Tas varētu būt skaidrojams gan arī objektīvu traumu skaita pieaugumu, gan arī uzlabotu savainojumu reģistrācijas procedūru, kā arī video analīzi," pastāstījis Medvedevs.

Kā izteicās līgas pārstāvis, video analīze īpaši palīdz cīņā ar smadzeņu satricinājumiem. "Video epizodē ļoti smalki redzama traumas gūšana un spēlētāja uzvedība pēc tās. Tas palīdz noteikt smadzeņu satricinājuma smagumu un nepieciešamību pēc turpmākās ārstēšanas."

Kā ziņots, šajā sezonā salīdzinoši daudz traumu gūst arī latviešu hokejisti. Bez Rīgas "Dinamo" spēlētājiem vairākas reizes no līgas vicečempionu Čeļabinskas "Traktor" sastāva izkritis uzbrucējs Lauris Dārziņš, bet KHL čempionvienības Maskavas "Dinamo" uzbrucējs Mārtiņš Karsums šonedēļ guvis traumu, un pagaidām vēl netiek oficiāli apstiprināts, cik ilgi viņš nevarēs spēlēt. Tāpat vienā no pirmajām spēlēm ar Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu smagu traumu guva Jānis Sprukts, un, iespējams, viņš šosezon vairs laukumā neatgriezīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!