Foto: Itar-Tass/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Omskas "Avangard" galveno treneri kļuvis Jevgēņijs Kornouhovs, apstiprinājis klubs.

Līgums ar pašlaik 43 gadus veco speciālistu noslēgts uz nākamajām divām sezonām ar iespēju kontraktu pagarināt vēl par sezonu.

Kā pavēstījis komandas prezidents Vladimirs Šalajevs, "Avangard" stratēģija ir koncentrēties uz vietējiem speciālistiem.

"Kā rāda pieredze, ārzemju treneri nevēlas veltīt uzmanību jaunajiem hokejistiem, nemaz nerunājot par iesaistīšanos jauniešu komandas darbībā.
Nav ko slēpt - Kornouhovu "Avangard" komandas galvenā trenera amatā nebijām iecerējuši iecelt ātrāk par 2016.gadu, jo cerējām, ka viņš pāris sezonas strādās par palīgu. Tomēr dzīve ir likusi mainīt nostāju. Protams, tam ir savi riski, taču mēs tos pieņemam. Neredzējām iemeslu, lai Kornouhova iecelšanu galvenā trenera amatā atliktu vēl par sezonu," izcēla Šalajevs.

Iepriekš Kornouhovs strādājis ar jauniešu komandām, bet pēdējās sezonas viņš vadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienību Omskas "Omskije jastrebi".

Kornouhovs jau iepriekš īslaicīgi pārņēmis "Avangard" galvenā trenera pienākumus.
Šajā sezonā Omskas klubu vadīja somu speciālists Raimo Sumanens, taču marta beigās Šalajevs paziņoja, ka sadarbība ar viņu turpināta netiks.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā "Avangard" izcīnīja ceturto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet Gagarina kausa izcīņā sasniedza konferences pusfinālu, kur sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 piekāpās Kazaņas "Ak Bars".

Sumanens par "Avangard" galveno treneri kļuva pērnvasar, bet komandu viņš bija trenējis arī iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!