Foto: hcdizel.ru

Latviešu uzbrucējs Artūrs Ozoliņš, kurš nesen neizturēja pārbaudes laiku Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo", savu karjeru turpinās Kazahstānas vienībā Kokšetau "Arlan", vēsta spēlētāja aģents Raivis Ušackis.

26 gadus vecais Artūrs Ozoliņš ar Rīgas "Dinamo" aizvadīja visu sagatavošanās ciklu, tomēr viņa treniņos un pārbaudes spēlēs parādītais sniegums nepārliecināja trenerus par to, ka nepieciešams slēgt pilnvērtīgu līgumu uz sezonu.

Iepriekšējā sezonā Ozoliņš pārstāvēja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubu Penzas "Dizeļ", kura rindās 39 spēlēs izcēlās ar četriem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm, bet pirms tam jau viņš divas sezonas pavadījis Kazahstānā, turklāt pusotru gadu nospēlēja tieši "Arlan" vienības rindās, kur 2012./13.gada sezonā regulārajā čempionātā izcēlās ar 27 gūtiem vārtiem un 34 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par turnīra otro rezultatīvāko spēlētāju.

Savukārt Latvijā Ozoliņš pārstāvējis komandas "Rīga 2000" un LSPA/"Rīga", 2006./2007.gada sezonā neveiksmīgi centies nostiprināties Ontario Hokeja līgā (OHL), bet no 2007. līdz 2011.gadam spēlējis Zviedrijā.

Izlašu līmenī Ozoliņš spēlējis Latvijas U-18 un U-20 valstsvienībās, kā arī pēdējā laikā arvien biežāk tiek aicināts pretendēt uz vietu Latvijas nacionālajā izlasē.

Iepriekš šosezon bija plānots, ka Kazahstānas otrajā spēcīgākajā komandā "Arlan" spēlēs vēl trīs Latvijas hokejisti Aldis Āboliņš, Andrejs Smirnovs un Renārs Demiters, tomēr viņi visi augustā tika atbrīvoti no sastāva.

"Arlan" klubs, kas dibināts 2009.gadā, Kazahstānas čempionāta finālsēriju iepriekšējā sezonā sasniedza pirmo reizi vēsturē. Nesen, 2012./13.gada sezonā, "Arlan" komandas galvenais treneris bija Latvijas speciālists Leonīds Beresņevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!