Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Trešdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pārtrūka Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētās Sanktpēterburgas SKA komandas iespaidīgā 20 uzvaru sērija, Gagarina kausa īpašniecei piedzīvojot pirmo zaudējumu šajā sezonā.

SKA savās mājās papildlaikā ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:1) zaudēja "Soči" hokejistiem.

Laukuma saimnieki neveiksmi varēja piedzīvot jau pamatlaikā, jo "Soči" 37.minūtē pēc Jevgeņija Lapenkova metiena izvirzījās vadībā 2:1, tomēr 52.minūtē SKA aizsargs Vjačeslavs Voinovs atjaunoja neizšķirtu. Tomēr pēdējais vārds šajā spēlē piederēja viesiem, kuru labā papildlaika 20.sekundē uzvaras vārtus guva Šons Kolinss.

Zīmīgi, ka "Soči" komandu trenē Sergejs Zubovs, kurš pirms diviem gadiem bija pie SKA stūres, bet pēc tam viņu nomainīja Znaroks un Vītoliņš.

Jau vēstīts, ka SKA pagājušajā nedēļā laboja KHL pēc kārtas izcīnīto uzvaru rekordu, pārspējot Omskas "Avangard" vienību, kas 2010./11.gada sezonas otrajā pusē no 26.decembra līdz 20.februārim guva 18 uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr citā mačā Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" mājās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Austrumu konferences līderi Kazaņas "Ak Bars". Karsums šai spēlei nebija pieteikts, bet Maskavas vienība pārtrauca četru neveiksmju sēriju.

Par cīņas varoni kļuva Maskavas kluba uzbrucējs Mihails Varnakovs, kurš pamatlaikā guva abus mājinieku vārtus, kā arī pēc tam realizēja uzvaru nesošo pēcspēles "bullīti".

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" trešdien viesos ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) zaudēja Latvijas hokejista Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuras galvenais treneris ir Pēteris Skudra.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 58 punktiem 21 mačā joprojām ir SKA komanda, bet tai ar 41 punktu 16 spēlēs seko Helsinku "Jokerit" vienība, kas jau uzvarējusi 12 dueļos pēc kārtas.

Tikmēr ceturto un piekto vietu ieņem "Torpedo" un Maskavas "Dinamo", kamēr konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie astoņiem punktiem 20 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 41 punktu 18 spēlēs joprojām ir "Ak Bars" vienība.

Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 31 punktu ir astotā, bet aizsargu Oskara Bārtuļa un Kristapa Sotnieka pārstāvētās komandas ieņem pēdējā vietas Austrumu konferencē. Bārtuļa Vladivostokas "Admiral" ar 17 punktiem ir 13.pozīcijā, bet Sotnieka Toljati "Lada", kurā par galveno treneri strādā Artis Ābols, ar 13 punktiem ir vēl vienu vietu zemāk.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!