Foto: F64

Otrdien pārtrūkusi latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma rezultatīvo spēļu sērija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, bet viņa pārstāvētā čempionvienība Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ar 3:4 (1:2, 1:1, 1:1) savā laukumā piekāpās Novokuzņeckas "Metallurg".

Iepriekšējās piecās spēlēs Karsums bija guvis trīs vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles. Tāpat viņam nesen bija sešu maču rezultativitātes sērija, kuras laikā latvietis guva sešus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Šoreiz uzbrucējs darbojās komandas trešajā maiņā, uz ledus pavadot 19 minūtes un 36 sekundes. Viņa kontā trīs metieni pa vārtiem, uzvaras piecos no sešiem iemetieniem, divas noraidījuma minūtes, kā arī viens bloķēts metiens un divi spēka paņēmieni.

Maskavas klubam šis bija trešais zaudējums pēdējās 11 cīņās.

Tikmēr uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā pērnās sezonas līgas fināliste Čeļabinskas "Traktor" viesos ar 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) uzvarēja Maskavas klubu "Spartak".

Dārziņš spēlēja savas komandas otrajā maiņā, uz ledus pavadot 14 minūtes un 26 sekundes. Viņš metienus pa vārtiem neveica un statistikā neizcēlās.

Pēdējās sešās spēlēs "Traktor" vienība tikusi pie pieciem panākumiem.

Uzvaru svinējis arī aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais Ufas klubs "Salavat Julajev", kas izbraukumā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja Horvātijas komandu Zagrebas "Medveščak".

Kulda bija iekļauts savas komandas pirmajā aizsargu pārī, nospēlējot 23 minūtes un 24 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais spēles laiks vienībā. Viņš veica vienu metienu pa vārtiem, izpildīja piecus spēka paņēmienus, kas arī bija lielākais rādītājs komandā, un bloķēja divus metienus.

Savukārt laukumā otrdien nedevās aizsargs Oskars Bārtulis, kura pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" savā laukumā ar 3:2 (2:0, 0:2, 1:0) pārspēja Magņitogorskas "Metallurg" hokejistus, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Tāpat otrdien pie panākuma tika Pētera Skudras vadītā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas savā laukumā ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Novosibirskas "Sibirj" hokejistus. Arī Skudras trenētā vienība guvusi trīs uzvaras pēc kārtas.

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar 64 punktiem 31 spēlē ieņem otro vietu, par pieciem punktiem apsteidzot trešajā vietā esošo Rīgas "Dinamo", kas aizvadījis par spēli mazāk. Savukārt "Donbass" ar 51 punktu 30 mačā ieņem piektajā pozīcijā.

Tikmēr Austrumos Ufas klubs ar 54 punktiem 30 mačos ieņem ceturto vietu, "Torpedo" ar 49 punktiem 29 cīņās ieņem sesto vietu, bet "Traktor" seko septītajā pozīcijā ar 44 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!