Foto: LETA

Čeļabinskas pašvaldība, neapmierināta ar "Traktor" komandas sniegumu šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā, piedraudējusi nākamsezon samazināt finansējumu klubam par trešdaļu, vēsta vietējie mediji.

"Spēle ir blāva. Par tādu naudu ir jāspēlē, nevis jāatstrādā laiks laukumā. Summas ir milzīgas un pie tām ātri pierod," izteicies Čeļabinskas apgabala sporta ministrs Leonīds Oders. "Finansējums no apgabala budžeta nākamsezon klubam būs par trešdaļu mazāks. Šogad Magņitogorskas "Metallurg" mēs piešķīrām 200 miljonus rubļu (3,5 miljoni eiro), "Traktor" - 916 miljonus (16,4 miljoni eiro). Nākamsezon "Metallurg" saņems 100, bet "Traktor" - 600 miljonus. "Traktor" ir pilsētas komanda. Kāpēc municipalitāte nepalīdz, kāpēc nenāk mecenāti? Kāpēc viss turas tikai uz apgabala budžeta? Jo šos līdzekļus mēs atņemam visa reģiona sportam."

"Šī ir profesionāla līga un tajā ir savi noteikumi, taču arī budžetam ir savi ierobežojumi un likumi, un mums nav tiesību uz viņiem tērēties," norāda Oders. "Ja gribi spēlēt savā līgā, kaut arī tai neatbilsti, un saņemt algu, klubam ir jāatrod priekš tevis nauda. Atrodiet labvēļus un mecenātus, lai cilvēki lauztos uz spēlēm."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!