Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" galvenais treneris, kādreizējais Latvijas izlases spēlētājs Igors Pavlovs pēc kārtējā zaudējuma kritizēja bijušā "Spartak" galvenā trenera Miloža Ržigas paveikto.

"Spartak" otrdien savā laukumā ar 0:1 piekāpās Novosibirskas "Sibirj", kuras rindās vienīgos vārtus guva Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs. Oktobrī "Spartak" galvenā trenera amatā Pavlovs nomainīja Ržigu, taču arī Latvijas izlases bijušais spēlētājs nespēja savest lietas uzreiz kārtībā Maskavas klubā. Pēc Pavlova atnākšanas "Spartak" piedzīvoja sešus zaudējumus pēc kārtas, tad guva beidzot uzvaru savā laukumā, taču tagad atkal piedzīvoja zaudējumu.

Līdz ar otrdienas zaudējumu "Spartak" nav izpildījis kluba vadības uzdevumu – uzvarēt pēdējās četrās spēlēs mājās pirms KHL pārtraukuma.

Pavlovs pēc atnākšanas uz "Spartak" vairākas reizes bija izteicies, ka komandas spēlētāji nav labā fiziskā formā un pirms tam jau tikušas pieļautas kļūdas komandas treneru darbā. Vēlāk par Pavlovu jau kritiski izteicās Ržiga, kuram tagad atkal atbildi parādā nepalika Pavlovs.

"Šoreiz "Sibirj" realizēja savu vairākumu, bet mūsu "specbrigādes" bija vājākas. Mēs negūstam vārtus vairākumā – tātad neuzvaram. Vajag spēlēt vienkārši, bet mēs kaut ko sākam kut ko gudrot," teic Pavlovs. "Jāpiebilst, ka arī fiziskā kondīcija, kurai pamatus ielika Ržigas kungs, nav tā labākā."

"Vēlos redzēt "Spartak" komandu disciplinētu, pašaizliedzīgu. Komandu, kura uzvar divcīņās. Komandu, kuras spēlētāji metas zem ripām," piebilda Pavlovs.

Pavlovs pirms tam strādāja tieši "Sibirj" komandā, kuras galvenais treneris Andrejs Tarasenko atbalstīja savu bijušo palīgu. "Mēs vēl nesen strādājam ar Igoru Pavlovu kopā un šobrīd visa "Sibirj" komanda jūt līdzi "Spartak", kurā strādā ļoti labs cilvēks. Pavlovam vajag laiku, lai izveidotu komandu. Bet priekš tā ir nepieciešams spēlētāju, līdzjutēju, masu mediju atbalsts. Tad viss izdosies. Nevajag slīcināt komandu, bet vajag ticēt un palīdzēt galvenajam trenerim."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!