Foto: F64
Pēc sestdien Valmierā aizvadītās treniņspēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" treniņnometni atstājuši četri spēlētāji, vēsta vienība.

Treneru kolektīvs izlēmis atvadīties no aizsargiem Ričarda Birziņa, Aleksandra Galkina un Ņikitas Koļesņikova. Tāpat jau nedaudz iepriekš treniņnometni atstāja uzbrucējs Artūrs Mickēvičs, kurš uz pārbaudes laiku pievienojies Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) pēdējo divu sezonu čempionvienībai Ņeftekamskas "Toros".

Svētdien aizvadītajā treniņu spēlē baltajās formās tērptā komanda ar rezultātu 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) uzveica "sarkano" komandu.

Šajā mačā ceļgala savainojuma dēļ nevarēja piedalīties uzbrucējs Māris Bičevskis, kā arī vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš pārtraucis vienošanos ar Rīgas "Dinamo", lai pievienotos Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Tampabejas "Lightning". Tāpat Nikolajs Jeļisejevs pašlaik trenējas ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga", bet no šīs komandas uz maču izsaukti vārtsargs Rihards Cimermanis, kā arī uzbrucēji Kārlis Ozoliņš un Deivids Sarkanis.

Savstarpējā spēlē Rīgas "Dinamo" hokejisti aizvadīja trīs periodus pa 15 minūtēm tīrā laika, un tā kā treneru rīcībā bija trīs vārtsargi, katrs no viņiem aizvadīja pa diviem periodiem, turklāt Jakubs Sedlāčeks aizvadīja pa vienam periodam gan baltajā, gan sarkanajā komandā. Spēles sākumā daudz aktīvāki bija sarkanās komandas spēlētāji, kuru sastāvā īpaši izcēlās pirmais piecinieks, taču, lai arī tika izveidoti vairāki bīstami momenti, pārspēt vārtsargus Sedlāčeku un Mīkaelu Telkvistu neizdevās.

Otrajā trešdaļā aktīvāk sāka spēlēt baltā komanda, un vairākās epizodēs Telkvistam nācās demonstrēt savu meistarību, lai glābtu komandu, taču 19.minūtē arī viņš nebija glābējs, kad teicamu pretuzbrukumu pēc Meta Robinsona un Roberta Bukarta piespēlēm noslēdza Kails Vilsons. Tomēr sarkanā komanda izlīdzinājumu panāca jau minūti vēlāk, kad pēc kļūdas viduszonā Andris Džeriņš pretuzbrukumā ar precīzu metienu pārspēja Cimermani.

Arī trešajā periodā aktīvāk spēlēja baltā komanda, un šī aktivitāte tika pārvērsta divos gūtajos vārtos - vispirms 36.minūtē precīzs raidījums padevās Laurim Bajarūnam, bet 38. minūtē Sedlāčeku ar precīzu metienu zem pārliktņa no zilās līnijas pārspēja Georgijs Pujacs.

Pusotru minūti pirms trešā perioda beigām sarkanā komanda nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un 48 sekundes pirms cīņas beigām Marcels Hosa pēc Mika Indraša un Pola Šekuras piespēlēm vienus vārtus atguva, taču jau pēc 22 sekundēm Vilsons raidīja ripu tukšos vārtos, iededzot beigu rezultātu 4:2 baltās komandas labā.

Pēcspēles metienu sērijā katra no komandām izpildīja pa pieciem metieniem, un vienīgo reizi vārtsargu pārspēt spēja Šekura.

Treniņnometnes turpinājumā Rīgas "Dinamo" treneru rīcībā paliks 30 hokejisti - trīs vārtsargi (Mīkaels Telkvists, Jakubs Sedlāčeks, Māris Jučers), deviņi aizsargi (Sandis Ozoliņš, Oskars Cibuļskis, Mets Robinsons, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs un Edgars Siksna) un 18 uzbrucēji (Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šekura, Marcels Hosa, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Kails Vilsons, Roberts Bukarts, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Mārtiņš Cipulis, Artūrs Kuzmenkovs, Juris Upītis, Kirils Tambijevs, Lauris Bajarūns, Patriks Valčāks, Deivids Sarkanis un Kārlis Ozoliņš). Savukārt ceļgala savainojumu guvušais Māris Bičevskis dosies uz Rīgu, lai veiktu padziļinātu medicīnisko izmeklēšanu.

Pirmo oficiālo pārbaudes spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs 2.augusta vakarā "Inbox.lv" hallē, tiekoties ar "Toros" vienību, ko nākamajā sezonā pārstāvēs arī latviešu uzbrucējs Kaspars Saulietis. Šī komanda ir KHL vienības Ufas "Salavat Julajev" fārmklubs.

Pēc tam Rīgas "Dinamo" komanda turpinās trenēties Piņķos un turpat aizvadīs arī nākamo pārbaudes spēli - 8. augustā sacenšoties ar vēl vienu VHL komandu Aļmetjevskas "Ņeftjaņik".

No 12. līdz 16. augustam Rīgas "Dinamo" komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Prāgā, kur bez Latvijas komandas spēlēs vēl arī mājinieki Prāgas "Lev", Kazaņas "Ak Bars" un "Salavat Julajev". Komandas aizvadīs viena riņķa turnīru un pēc tam sacentīsies par vietām, kopā katra nospēlējot četrus mačus.

Savukārt no 26. līdz 29.augustam "Arēnā Rīga" jau piekto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kauss, kurā šogad piedalīsies sešas komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" ar Miķeli Rēdlihu sastāvā, Sanktpēterburgas SKA, Kazaņas "Ak Bars", Minskas "Dinamo" un "Lev".

Komandas turnīra pirmajā kārtā būs sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēs riņķa turnīru (pa 2 spēlēm katrai komandai), bet turnīra pēdējā dienā aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām. Rīdzinieki spēlēs vienā grupā ar "Lokomotiv" un "Ak Bars" vienībām.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!