Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas iepriekšējās divās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs demonstrēja sekmīgu sniegumu, šodien Rietumu konferences pastarīšu duelī viesojas pie Bratislavas "Slovan" vienības.

Mačs sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic".

Kā vēstīts, treneru kolektīvā un sastāvā būtiskas izmaiņas veikusī Rīgas "Dinamo" komanda otrdien tika pie pirmā punkta kopš 28 .augusta, kad ar 2:3 pagarinājumā zaudēja līgas grandam Maskavas CSKA. Tāpat arī nākamajā mačā rīdzinieki rādīja aktīvu un atzīstamu sniegumu, taču viesos ar 1:4 zaudēja Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai.

Kopš augusta beigām piedzīvoti jau 14 zaudējumi pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Latvijas klubs ar sešiem punktiem 17 mačos ir pēdējā vietā visā līgā. KHL antirekords ir 19 zaudējumi pēc kārtas, ko 2013./2014.gada sezonā piedzīvoja Maskavas "Spartak".

Pagājušajā nedēļā pēc abpusējas vienošanās Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš, viņa vietu ieņemot Ģirtam Ankipānam, kurš paralēli pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus. Zīmīgi, ka līdz šim Ankipāns par galveno treneri bija strādājis tikai pie Latvijas U-20 izlases stūres. Tāpat viņš savulaik divus gadus bija Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgs, šādus pat pienākumus iepriekšējos divus gadus pildot Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās, asistējot Pēterim Skudram.

Pirmdien kluba treneru kolektīvam pievienojās Latvijas hokeja izlases leģendārais vārtsargs Edgars Masaļskis un Aigars Cipruss, kuri aizstās pirms divām nedēļām atbrīvotos asistentus Aleksandru Ņiživiju un Rodrigo Laviņu.

Tāpat arī "Slovan" komandā notikušas radikālas pārmaiņas uz treneru soliņa, jo ceturtdien no amata tika atlaists Milošs Ržīha, kura vietā stājies baltkrievs Eduards Zankovecs. Šajā sezonā "Slovan" komanda aizvadījusi 18 mačus, kurā cietusi 13 zaudējumus, kas licis atbrīvot Ržīhu, kurš amatā bija kopš 2015. gada vasaras.

"Slovan" kopvērtējuma tabulā atrodas tieši virs "Dinamo", taču guvusi par 12 punktiem vairāk, nekā Latvijas komanda. Konferences 11. vietā Slovākijas vienībai ir divu punktu attālumā, bet līdz pirmajam astotniekam ir septiņi punkti.

Pagājušajā nedēļā "Dinamo" noslēdza līgumus ar somu aizsargu Ansi Salmelu un krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu, bet otrdien atlaida kanādiešu vārtsargu Džastinu Pītersu un viņa vietā piesaistīja Lietuvas izlases pirmo numuru Mantu Armali, kurš tagad būs Jāņa Kalniņa dublieris. Tiesa, Kalniņš šosezon joprojām ir bez uzvarām.

Tāpat komanda jau iepriekš šķīrās ar amerikāņu centra uzbrucēja Terija Galjardi, bet zem jautājuma zīmes joprojām ir arī kanādiešu aizsarga Lūkasa Lesio liktenis.

Tāpat nedēļas nogalē par jauno "Dinamo" kapteini izvēlēts komandas rezultatīvākais hokejists Miks Indrašis, kurš šos pienākumus pārņēmis no Ginta Meijas.

Mačā pret "Slovan" rīdziniekiem var nākties iztikt bez kanādiešu uzbrucēja Koltona Gilīsa, jo iepriekšējā duelī viņš guva traumu un laukumā neatgriezās.

Pēc dueļa ar "Slovan" "Dinamo" viesosies pie Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, bet 15. oktobrī uzsāks piecu mājas spēļu sēriju.

Augusta sākumā "Dinamo" un "Slovan" komandas tikās pārbaudes turnīrā, kur uzvaru ar 3:2 svinēja Rīgas klubs.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas "Dinamo" šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28. pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet nākamos trīs gadus "Dinamo" palika bez izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!