Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pirmais Ķīnas klubs, kas pievienotos Kontinentālajai hokeja līgai (KHL), varētu būt no Pekinas, paziņojusi līgas vadība.

"Šobrīd tiek plānots, ka KHL Ķīnas kluba bāze būs Pekinā, arēnā ar 18 tūkstošiem skatītāju vietu, kur patlaban spēlē basketbola komanda," aģentūra TASS citē KHL valdes priekšsēdētāja vietnieku Romānu Rotenbergu. "Izveidotā darba grupa par mērķi izvirzījusi, lai Pekinas klubs pirmo spēli KHL aizvadītu nākamā gada septembrī. Kas vadīs jauno klubu? Pagaidām šis jautājums tiek apspriests. Varu piebilst, ka mēs uz Ķīnu deleģēsim vairākus trenerus, jo tur nepietiek speciālistu. Mūsu treneri tur strādās ar bērniem."

"Ķīnā jau darbojas nopietnas attīstības programmas basketbola un daiļslidošanas attīstībai, tagad valdības līmenī tiek palaista arī hokeja attīstības programma," viņš piebilst. "Ķīnas un Krievijas Sporta ministrija, Krievijas Hokeja federācija un KHL cieši sadarbojas. Vēl viens Ķīnas klubs spēlēs vietējā līgā, būs arī jauniešu komanda, kas, iespējams, spēlēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL). Plus - akadēmija. Sanāk pilnvērtīga hokeja vertikāle. Šobrīd izskatām dažādus variantus."

Hokeja attīstībai Ķīnā jau ir savāks finansējums, norāda Rotenbergs, uzsverot, ka tas pilnībā nāk no privātā biznesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!