Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Lai Rīgas "Dinamo" komanda varētu startēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, 2008.gada 3.aprīlī tika nodibināta akciju sabiedrība AS "Dinamo Rīga".

AS "Dinamo Rīga" dibinātāji ir Aigars Kalvītis, Viesturs Koziols, Kirovs Lipmans, Aldis Pauniņš, Guntis Rāvis, Juris Savickis, Guntis Ulmanis un "Itera Latvija".

Kopš tā laika izmaiņas akcionāru sastāvā ir nelielas - lielākā daļa akciju pieder "Itera International Energy LLC" (60,96%), pa 9,79% akciju pieder SIA "Itera Latvija" prezidentam Jurim Savickim, Aigaram Kalvītim un Guntim Rāvim, 4,88% - Guntim Ulmanim, 2,44% - Aldim Putniņam. No akcionāru pulka šo sešu gadu laikā ir pazuduši Kirovs Lipmans un Viesturs Koziols; viņu vietā ir nācis Krists Freibergs, kam pieder 2,44% akciju.

Līdz šim akcionāriem nav bijis iemesla būt neapmierinātiem ar sava "īpašuma" panākumiem KHL - jau pirmajā, 2008./2009. gada sezonā Rīgas "Dinamo" iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet otrajā tika piesaistīts viens no svarīgākajiem "vilcējspēkiem" Sandis Ozoliņš. No šiem sešiem gadiem tikai vienreiz Rīgas "Dinamo" neiekļuva "play-off" turnīrā, 2012./2013.gada sezonā, taču izcīnīja KHL Cerības kausu.

Rīgas "Dinamo", vairāk gan finansiālu apsvērumu dēļ, nekad nav parāk izmantojuši to KHL ārzemju klubu priekšrocibu, kas ļauj piesaistīt komandā neierobežotu skaitu leģionāru, kamēr Krievijas komandām šis skaits ir limitēts. Rīgas "Dinamo" izvēlas pašmāju hokeja skolas audzēkņus - gan no hokeja kluba "Rīga", gan sava nu jau bijušā fārmkluba "Liepājas Metalurgs".

Kā zināms, šosezon pirmo reizi Rīgas "Dinamo" galvgalī stājās pašmāju speciālists, Artis Ābols - iepriekš Rīgas komandu vadīja slovāks Jūliuss Šuplers, kurš pat kļuva par Goda rīdzinieku, un soms Peka Rautakallio, kurš savukārt kļuva par "jaunāko laiku" Rīgas "Dinamo" pirmo atlaisto galveno treneri. Ābols šosezon sagādāja vairākus pārsteigumus, nostiprināja savu reputāciju un atkal aizveda komandu līdz "play-off".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!