Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien izcēlās Latvijas uzbrucējs Ainārs Podziņš, palīdzot Čehovas "Vitjaz" izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā "Vitjaz" ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) savā laukumā pieveica visas līgas pastarīti Jekaterinburgas "Avtomobilist". Zīmīgi, ka visus pēdējos trīs panākumus Čehovas klubs izcīnījis ar identisku rezultātu 2:1. Šīs uzvaras seko pēc četru zaudējumu sērijas.

Podziņš ar rezultatīvu piespēli 51.minūtē palīdzēja uzbrucējam Džošam Henesijam izvirzīt "Vitjaz" vadībā ar 2:0.

Šoreiz Podziņš laukumā pavadīja 16 minūtes un 47 sekundes, metienus neizdarot.

Podziņš šo sezonu uzsāka Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" sistēmā, bet Čehovas klubam pievienojās gadu mijā. Līdz šim "Vitjaz" rindās uzbrucējs uz ledus izgājis astoņās spēlēs, kurās guvis vienus vārtus un atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Uzvaru izcīnīja arī Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā līgas vicečempione Omskas "Avangard", kas ar 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) izbraukumā uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Pujacs laukumā pavadīja 20 minūtes un 21 sekundi, trešajā trešdaļā atzīmējoties ar divām soda minūtēm par sitienu ar celi.

Uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība pirmdien savā laukumā sacentās ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību, izcīnot panākumu ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0).

Rēdlihs šoreiz izcēlās ar lielāko spēles laiku savā komandā - 20 minūtes un 30 sekundes -, kuru laikā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Neveiksmi cieta uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā divkārtējā līgas čempionvienība Kazaņas "Ak Bars", kas ar 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) savā laukumā atzina Kazahstānas komandas Astanas "Baris" pārākumu.

Dārziņš šoreiz nospēlēja 11 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā pa vārtiem meta trīs reizes.

Rezervē palika vārtsargs Edgars Masaļskis, bet viņa pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" vienība ar 4:5 (1:2, 1:3, 2:0) izbraukumā atzina Ufas "Salavat Julajev" pārākumu.

"Jugra" vārtus šoreiz sargāja Mihails Birjukovs, kurš tika galā ar 26 no 31 metiena.

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo" pirmdien savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Magņitogorskas "Metallurg".

Izlīdzinājumu 1:1 Maskavas "Dinamo" hokejists Iļja Gorohovs panāca vien divas minūtes pirms pamatlaika beigām, bet "bullīšos" mājinieki bija pārāki ar 1:0, kad vienīgo reizi precīzs bija Jakubs Petružaleks.

Kā ziņots, vēl vienā mačā divu Latvijas aizsargu pārstāvēto klubu duelī pirmdien Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", kurā spēlē Oskars Bārtulis, ar rezultātu 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) izbraukumā pieveica Novosibirskas "Sibirj" ar Artūru Kuldu sastāvā.

Šajā mačā visus piecus vārtus "Donbass" labā guva otrās maiņas uzbrucēji - pa divām reizēm bija Lukašs Kašpars un Dmitrijs Kagarļickis, bet reizi izcēlās Rendijs Robiteils, kurš arī izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Sibirj" vienībā ar vārtu guvumiem atzīmējās Jori Lehtera un Aleksandrs Ņikuļins.

Bārtulis šoreiz nospēlēja 19 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Savukārt Kulda laukumā pavadīja 24 minūtes un 11 sekundes, kas bija ilgākais laiks starp visiem hokejistiem, atzīmējoties ar trim metieniem pa pretinieku vārtiem.

Šis bija "Sibirj" komandas trešais zaudējums pēc kārtas un savā nākamajā mačā tā trešdien uzņems Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", kas cietusi jau sešus zaudējumus pēc kārtas.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā ļoti pārliecinošā līderpozīcijā ar 104 punktiem 47 mačos atrodas Sanktpēterburgas SKA, kas pirmdien ar 5:1 sagrāva Čeļabinskas "Traktor". Otrā ar 89 punktiem 48 spēlēs ir "Lokomotiv" vienība, bet tai seko Maskavas "Dinamo", kas izcīnījusi 96 punktus, bet neatrodas otrajā vietā konferencē, jo Jaroslavļas klubs ir savas divīzijas līderis.

Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA komanda ar 77 punktiem ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, "Donbass" ar 65 punktiem nostiprinājās astotajā vietā, kas kā pēdējā dod vietu izslēgšanas spēlēs, bet "Vitjaz" ar 55 punktiem atrodas 12.pozīcijā.

Austrumu konferencē līdere ar 101 punktu 48 mačos ir "Avangard" vienība, kurai ar 95 punktiem seko "Ak Bars". "Sibirj" ar 73 punktiem 47 mačos atrodas Austrumu konferences septītajā vietā, bet "Jugra" tikusi pie 65 punktiem 48 cīņās, kas dod devīto vietu konferencē, par punktu atpaliekot no izslēgšanas spēļu zonas.

Regulārajā sezonā katra no komandām aizvadīs pa 52 spēlēm. Vienības, kas nekvalificēsies Gagarina kausam, turpinās spēlēt Cerību kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!