Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Trešo vietu Rīgā notiekošajā "Latvijas Dzelzceļa" kausā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandām ceturtdien izcīnīja Prāgas Lev", kas ar 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) pārspēja Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv".

Visveiksmīgākais "Lev" hokejistiem bija mača pirmais periods, kad desmitajā minūtē rezultātu atklāja kanādiešu uzbrucējs Ēriks Kristensens, bet 31 sekundi vēlāk precīzs bija Mihals Birners. Pirmā perioda beigās vienus vārtus "Lokomotiv" atguva "Daniils Apaļkovs, taču slovāku aizsargs Jurajs Mikušs "Lev" komandai otrajā periodā atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Trešajā periodā neviena no komandās vārtus neguva un "Lev" svinēja uzvaru.

Kā ziņots, "Latvijas Dzelzceļa" kausā piekto vietu šodien izcīnīja Baltkrievijas komanda Minskas "Dinamo", kas ar rezultātu 2:1 pieveica Kazaņas "Ak Bars" vienību.

Savukārt finālā plkst.20 vietējā Rīgas "Dinamo" komanda centīsies apturēt Sanktpēterburgas SKA.

Komandas turnīra pirmajā kārtā bija sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēja apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā tās aizvada spēles par vietām ar otras grupas komandām.

Rīgas "Dinamo" A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 3:1 pieveica "Lokomotiv", bet otrajā pagarinājumā ar 2:3 piekāpās "Ak Bars", kas deva pirmo vietu grupā.

2009.gadā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv". Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

Savukārt pērn par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar M.Rēdlihu ierindā.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!