Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" piektdien ar uzvaru sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsēriju.

"Avangard" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1;0, 0:1, 1:0) pārspēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Pujacs aizvadītajā mačā nospēlēja nepilnas 22 minūtes, kas bija otrais lielākais spēles laiks komandā. Šajā laikā viņš ar metieniem uz vārtiem vai soda minūtēm neizcēlās.

Spēles piektajā minūtē "Avangard" komandu vadībā izvirzīja Romāns Červenka, bet 30.minūtē Leonīds Komarovs rezultātu izlīdzināja. Uzvaras vārtus mājinieki guva trešā perioda ceturtajā minūtē, kad ripu vārtos raidīja Aleksandrs Perežogins.

Spēlē noslēdzās nedaudz neparastu gadījumu hokejā. Komandas jau atsveicinājās, devās uz ģērbtuvēm, kad tiesneši konstatēja, ka jāspēlē vēl 0,6 sekundes. Komandas atsauca atpakaļ laukumā un iesneši veica iemetienu laukuma centrā. "Avangard" pēc iemetiena uzreiz vēl paspēja iemest ripu tukšajos "Dinamo" vārtos, bet pirms tam jau bija atskanējis spēles beigu signāls, tādējādi trešais Omskas komandas vārtu guvums netika fiksēts.

Finālsērijas otrā spēle svētdien atkal risināsies Omskā.

Atgādinām, ka Gagarina kausa pusfinālā jeb konferenču finālsērijās Maskavas "Dinamo" ar 4-0 pārspēja Sanktpēterburgas SKA, bet "Avangard" ar 4-1 uzvarēja Čeļabinskas "Traktor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!