Foto: F64

Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs trešdien ar rezultatīvu piespēli debitēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņekamskas "Ņeftehimik" rindās.

Ar rezultatīvo piespēli Pujacs tādejādi palīdzēja "Ņeftehimik" izbraukumā ar 6:4 (1:0, 1:1, 4:3) apspēlēt Slovākijas komandu Bratislavas "Slovan".

Noslēdzošās trešdaļas sākumā "Ņeftehimik" izdevās izvirzīties vadībā ar 3:1, taču mazāk nekā piecu minūšu laikā "Slovan" pamanījās gūt trīs vārtus un jau izvirzīties vadībā. Tiesa, Bratislavas komandai pamatlaika izskaņa bija ļoti neveiksmīga, jo 59.minūtē Ņižņekamskas kluba amerikāņu leģionārs Dens Sekstons guva divus vārtus, turklāt otrajos viņam rezultatīvi piespēlēja Pujacs, izvirzot vadībā jau "Ņeftehimik" hokejistus.

Savukārt sesto ripu jau "Slovan" tukšos vārtos sešas sekundes pirms pamatlaika beigām raidīja Jegors Milovzorovs.

Pujacs šajā duelī laukumā pavadīja 23 minūtes un astoņas sekundes, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bloķējot vienu sāncenšu raidījumu un nopelnot divas soda minūtes.

Kā zināms, Pujacs šo sezonu uzsāka Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", kur atgriezās pirms iepriekšējās sezonas, turklāt šī gada vasarā kļuva par komandas kapteini pēc tam, kad karjeru bija noslēdzis Sandis Ozoliņš. Novembrī ilgāku laiku Pujacs nespēlēja savainojuma dēļ, bet pēc atgriešanās viņa kreklu vairs nerotāja kapteiņa nozīme.

Pēcāk Latvijas komanda no viņa, kā arī vārtsarga Edgara Masaļska un uzbrucēju Marcela Hosas un Pjotra Sčastļivija pakalpojumiem nolēma atteikties.

Šajā sezonā Pujacs 33 mačos guvis vienus vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr kārtējo zaudējumu piedzīvojusi aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas vienība Astanas "Baris", kas savā laukumā ar 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) atzina Kazaņas "Ak Bars" pārspēku.

Bārtulis šajā cīņā nospēlēja vien astoņas minūtes un 47 sekundes, trešajā trešdaļā laukumā nemaz nedodoties. Latvietis šajā duelī veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Baris" ar 56 punktiem 40 mačos saglabājuši sesto vietu, kamēr "Ņeftehimik" ar 37 punktiem ir 12.vietā, no labāko astoņnieka atpaliekot par desmit punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!