Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trešdien tika oficiāli noslēgts līgums ar jauno Rīgas "Dinamo" galveno treneri, somu Peku Rautakallio, kurš klubā strādās nākamos divus gadus.

Rautakallio atklāja, ka Kontinentālā Hokeja līgas (KHL) spēles viņš pēdējos divos gados esot diezgan daudz skatījies pa TV, bet klātienē sava jaunā kluba spēlētājus vērojis tikai trijās aizvadītajās Latvijas izlases pārbaudes spēlēs Rīgā.

"Redzēju, ka "Dinamo" ir daudz labu spēlētāju, daudz perspektīvu hokejistu," saka somu speciālists. "Man ir labas priekšnojautas par darbu Rīgas "Dinamo". Negribu zaudēt ne mirkli, gribu izmantot katru minūti gan treniņos, gan spēlēs, un ceru, ka spēlētāji darīs to pašu, jo tikai tā var kaut ko sasniegt."

"Pagaidām es nevaru konkrēti pateikt, kas komandas spēlē būtu jāmaina, uz šo jautājumu varēšu labāk atbildēt augusta beigās, kad būšu gudrāks, jo šobrīd tik labi nepazīstu spēlētājus, es nezinu, ko viņi domā, kā viņi domā, ko viņi grib, ko negrib darīt," norāda Rautakallio. "Bet esmu pārliecināts, ka mēs varam uzlabot komandas sniegumu soli pa solim visas sezonas laikā nevis sasniegt kaut kādu līmeni un to turēt."


Bijušais NHL un Somijas izlases aizsargs īpaši izcēla Kristapu Sotnieku, Arvīdu Reķi, Jāni Andersonu un Jēkabu Rēdlihu, no pārbaudes spēlēm iepaticies viņam ir arī jaunais aizsargs Mārtiņš Jakovļevs, taču pietrūkstot komandā centra uzbrucēja.

"Redzēju vakar [spēlē pret Norvēģiju] jauno aizsargu Jakovļevu – man patīk! Viņš ir jauns, bet jau labi slido, viņam ir laba ripas izjūta, viņš atdod labas piespēles," hokeja kluba "Rīga" spēlētāju slavēja Rautakallio.

Runājot par KHL, kurā Rautakallio būs tagad jāstrādā, treneris to raksturoja kā "individuālu spēlētāju līgu". "Ļoti daudz individuālu talantu, ļoti," viņš saka. "Daudz pārsteidzošu hokejistu, kas spēj paveikt dažādas lietas uz ledus. Reizēm šis hokejs nav pārāk labi organizēts, bet spēlētāji smagi strādā. Bet mani pārsteidza visvairāk tieši tas, cik daudz talantu spēlē KHL!"

Jau ziņojām, ka somu speciālists Peka Rautakallio noslēdzis līgumu ar Rīgas "Dinamo" uz nākamajiem diviem gadiem ar iespēju pagarināt līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!