Foto: F64
Pēc pirmās uzvaras jaunajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā, kas tika izcīnīta pirmajā mājas spēlē, Rīgas "Dinamo" treneris Peka Rautakallio uzslavēja savus spēlētājus par gribasspēku un atzina, ka šoreiz dinamiešiem arī veicies virāk nekā iepriekšējos mačos izbraukumā.

"Pēdējo dienu laikā mums bija daudz emocinālu pārdzīvojumu, un es uztraucos, kā būs šodien, bet puiši ar to tika galā," pēcspēles preses konferencē teica Rautakallio, atsaucoties uz traģiskajiem notikumiem ar "Lokomotiv". "Šodien mums paveicās vairāk nekā iepriekšējās divās spēlēs, mēs uzvarējām, un tas ir galvenais. Otrajā periodā piedzīvojām presingu, bet tikām tam pāri un guvām ceturtos vārtus. Bet joprojām notiek komandas uzlabošanas process."

Visus trīs vārtus Rīgas "Dinamo" zaudēja, esot skaitliskajā mazākumā, bet uz jautājumu, kas vainas mūsējo spēlei mazākumā, Rautakallio atteica: "Ar mūsu mazākumu viss ir kārtībā. Viņiem bija lielisks vairākums, kas mani pārsteidza."

Bijušajam Rīgas "Dinamo" trenerim Jūliusam Šupleram atgriešanās bijušajā darba vietā nesa sarūgtinājumu, jo tika piedzīvots trešais zaudējums pēc kārtas. "Spēles iznākumu noteica pirmā trešdaļa, kad pēc savām kļūdām zaudējām vārtus," atzina Šuplers. "Visus četrus pirmos vārtus ielaidām, pazaudējot ripu. Arī piektos vārtus ielaidām pēc kļūdas, kādu pieredzējušiem spēlētājiem nevajadzēttu pieļaut. Rīgas "Dinamo" spēlēja ļoti aktīvi, tāpēc arī uzvarēja."

Jau ziņojām, ka pirmajā šīssezonas mājas spēlē KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" uzvarēja Maskavas CSKA ar 5:3. Pirmajās divās spēlēs, kas notika izbraukumā, tika zaudēts Kazaņas "Ak Bars" un "Salavat Julajev".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!