Foto: LETA

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar Austrumu konferences līdervienību Čeļabinskas "Traktor" no saviem spēlētājiem redzējis "play-off" cienīgu sniegumu, pēc mača uzsvēra Rautakallio.

Kā ziņots, ceturtdien aizvadītajā šī gada pirmās izbraukuma spēļu sērijas pēdējā, ceturtajā, mačā Rīgas "Dinamo" uzvarēja ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1).

"Lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, komandai nepieciešams vienmēr rādīt tādu spēli kā izslēgšanas spēlēs. Šodien es redzēju tādu sniegumu mūsu hokejistu izpildījumā," pēcspēles preses konferencē apmierināts bija somu speciālists. "Komanda spēlēja ļoti labi, mēs guvām vārtus pēc atvairītiem metieniem un labi cīnījāmies vārtu priekšā."

"Visi puiši aizvadīja lielisku spēli. Esmu ļoti apmierināts un laimīgs, ka vedīsim uz Rīgu trīs punktus," teica Rautakallio.

"Mēs aizvadījām sešus mačus pēc kārtas ik pēc dienas. Tas, protams, ir ļoti sarežģīti, jo visi pretinieki ir stipri," nācās secināt spēcīgās "Traktor" komandas galvenajam trenerim Valērijam Belousovam. "Mūsu puiši ir nedaudz noguruši, tāpēc šodien vienkārši nepietika spēka, lai uzvarētu. Tomēr teikšu, ka Rīgas "Dinamo" komanda šodien bija mobilāka un ātrāka par mums."

Belousovs uzsvēra, ka ar motivāciju viņa hokejistiem problēmu nav. "Tomēr Rīgas "Dinamo" neslikti nospēlēja aizsardzībā un vidējā zonā. Bija grūti to pārvarēt. Tam ir nepieciešams spēks, kā mums pietrūka."

Tagad risināsies KHL Zvaigžņu spēle, kas sestdien notiks tieši Rīgā. Savukārt pēc Zvaigžņu spēles Rīgas "Dinamo" divus mačus aizvadīs savā laukumā, bet pēc tam dosies sešu izbraukuma spēļu sērijā.

Savukārt pēdējās četras KHL regulārā čempionāta spēles Latvijas klubs aizvadīs savā laukumā.

Abas komandas savā starpā tikās arī pagājušā gada oktobrī Rīgā, kad "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:3.

Kā ziņots, šīs izbraukuma sērijas pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" ar 1:2 zaudēja bijušā vienības galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadītajai Maskavas CSKA vienībai, otrajā mačā ar 2:0 nepārliecinošā cīņā pieveica līgas vājāko komandu Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet trešajā spēlē ar 5:6 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Kazahstānas klubam Astanas "Baris".

Mačā pret "Baris" hokejistiem Rīgas "Dinamo" vairāk par diviem vārtiem guva pirmo reizi pēdējās 13 spēlēs.

Jau vēstīts, ka traumu dēļ Latvijas klubam joprojām nevar palīdzēt aizsargs Rodrigo Laviņš un uzbrucējs Andris Džeriņš.

Pēc šī mača KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 60 punktiem 42 spēlēs atguva septīto vietu, par vienu punktu apsteidzot septītajā pozīcijā esošo CSKA komandu, kas pagaidām arī aizvadījusi 42 mačus.

Savukārt "Traktor" hokejisti ar 84 punktiem 42 mačos saglabāja pārliecinošu līderpozīciju Austrumu konferencē, kā arī otro pozīciju visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!