Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" zaudējuma iemesls Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret Mitišču "Atlant" vienību meklējams ātri zaudētājos trīs vārtos pēc kārtas, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

"Dinamo" piektdien izbraukumā ar rezultātu 2:5 (0:3, 2:0, 0:2) zaudēja Mitišču "Atlant" vienībai. Šajā mačā Rīgas "Dinamo" sastāvā debitēja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš komandā spēlēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā.

"Kad pret tādu komandu pretiniekam ļauj pašā spēles sākumā izvirzīties pārliecinošā vadībā, mačs solās būt ļoti smags," Krievijas mediji citē Rautakallio teikto. "Mani padotie ir malači, ka spēja cīņā atgriezties un aizvadīt labu otro un trešo trešdaļu."

"Beigās mums bija iespējas izglābties, taču to izdarīt ir grūti, ja daudz metam pa vārtiem, bet nespējam gūt vārtus," piebilda treneris. "Savukārt ar piektajiem zaudētājiem vārtiem viss ir skaidrs - mēs centāmies spēlēt uz visu banku un ielaidām. Tā gadās."

"Spēle mani apmierina, bet rezultāts, cerēsim, atnāks," izcēla Rautakallio.

Savukārt "Atlant" galvenais treneris Janne Karlsons izteicās, ka uzvarēt viņa vienībai palīdzēja hokeja dievi un vārtsargi.

"Mēdz teikt, ka sliktākais, kas var notikt ar komandu, ir spēles sākumā iegūt 3:0 vadību. Tomēr mēs nespēlējām pārāk labi un nebijām pelnījuši iegūt tādu pārsvaru. Pēc otrās trešdaļas rezultāts jau bija taisnīgs, bet uzvarēt mums ļāva hokeja dievi un vārtsargi," uzsvēra Karlsons, atklājot, ka Staņislavs Gaļimovs, ar kuru vārtos komanda sāka maču, guva traumu.
Pirmās trešdaļas vidū mājinieku vārtos Gaļimova vietā stājās Antons Hudobins.

Rīgas "Dinamo" šosezon spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" un Prāgas "Lev". Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

"Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!