Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji pirms jaunās sezonas atrodas teicamā fiziskajā kondīcijā, kas treneriem un pašiem spēlētājiem ļauj koncentrēties vienības spēles zīmējuma izkopšanai, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Rīgas "Dinamo" komanda 23.jūnijā Valmierā sāka savu pirmo treniņnometni, bet līdz šim tā aizvadījusi divas pārbaudes spēles, ar 1:2 Daugavpilī zaudējot Baltkrievijas vienībai Minskas "Dinamo" un ar 2:1 Piņķos pārspējot Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Aļmetjevskas "Ņeftjaņik".

"Par komandas fizisko sagatavotību varu teikt tikai to labāko. Kad sākām treniņnometni Valmierā, veicām fiziskos testus, kuru rādītāji bija teicami. Neapšaubāmi tie bija daudz labāki nekā pagājušajā gadā. Par to man nav ne mazāko šaubu," aģentūrai LETA pastāstīja Rautakallio. "Jau treniņos redzēju, ka spēlētājiem nav nekādu problēmu izturēt slodzes. Par to man nav jāuztraucas, jo jau tagad zinu, ka spēlētāji fiziski ir gatavi paveikt visu, kas no viņiem tiek prasīts. Tas mums dod brīvību koncentrēties spēles zīmējumam un tā izkopšanai."

Pārbaudes cīņā pret "Ņeftjaņik" komandu Latvijas kluba rindās pārsvarā spēlēja gados jaunie spēlētāji, kuri cīnās par vietu pirmajā komandā.

"Ar jauno spēlētāju sniegumu aizvadītajā spēlē esmu ļoti apmierināts. Lielākajai daļai no viņiem pēdējās trīs nedēļas ir bijušas ļoti smagas. Viņu sniegums spēlē mani ļoti apmierina, lai arī, protams, atrodamies tajā sagatavošanās posmā, kurā mums priekšā vēl liels darbs," izcēla treneris. "Spēlētāji joprojām bieži ar ripu izrīkojas nepareizi, tāpat kā kļūdaini darbojas bez tās, taču uzņemtais virziens ir pareizs. Mani visvairāk apmierina tas, kā spēlētāji izskatās uz ledus - viņi smagi cīnās."

Ar pārbaudes laika līgumiem komandā atrodas trīs uzbrucēji – Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs un Edijs Leitāns-Rinke. Leitāns-Rinke jau atskaitīts no komandas, savukārt par Pavlovu un Skvorcovu tiks izlemts tuvākajās dienās.

"Šo trīs nedēļu laikā pamatīgi savā sniegumā pielikuši Pavlovs un Skvorcovs. Es no visas sirds ticu, ka šie abi hokejisti ir spējīgi spēlēt KHL," komandas potenciālos jaunpienācējus raksturoja Rautakallio. "Kas attiecas uz jaunajiem spēlētājiem, vēlos gan izvērtēt viņu iespējas uzreiz iekļauties pirmajā komandā, gan vienkārši apskatīties, uz ko viņi ir spējīgi. Man ir svarīgi redzēt, kā viņi uzvedās, kā trenējas un kā māk konkrētās situācijās reaģēt. Jaunie hokejisti ir labi sevi pierādījuši. Tāpat mums jāņem vērā, ka komandas pieteikumā jābūt vismaz diviem spēlētājiem, kuri dzimuši 1991.gadā, tāpēc mums šajā jautājumā nav nekādas lielās izvēles. Nākamajā pārbaudes turnīrā redzēsim, kā būs pavērsusies situācija ar jaunajiem hokejistiem."

"Pašlaik komanda ir ļoti tuvu tam, lai būtu pilnībā nokomplektēta. Man jātiek cauri šai nedēļai un pēc tam mierīgi jāapdomā visa situācija, lai veiktu izsvērtu lēmumu," piebilda treneris. "Sezona būs gara, tāpat nākamās divas nedēļas būs ļoti smagas, taču sākums mums padevies lielisks."

Kopumā pirms jaunās sezonas Rīgas "Dinamo" paredzētas desmit pārbaudes spēles.

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" no 14. līdz 18.augustam aizvadīs pārbaudes turnīru Krievijas pilsētā Ņižņijnovgorodā - piedalīsies Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņā -, kurā bez Rīgas "Dinamo" un vietējās "Torpedo" komandas piedalīsies arī Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā KHL čempionvienība Maskavas "Dinamo" un vēl viens Maskavas klubs "Spartak". Komandas izspēlēs viena riņķa turnīru, bet pēc tam vēl aizvadīs spēles par vietām.

Savukārt no 25. līdz 29.augustam "Arēnā Rīga" norisināsies tradicionālais turnīrs "Latvijas Dzelzceļa kauss", kurā šogad piedalīsies četras komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēs arī bijušais Latvijas kluba uzbrukuma līderis Miķelis Rēdlihs, Mitišču "Atlant" un Espo "Blues" no Somijas.

Arī šajā turnīrā komandas pirmajā kārtā izspēlēs viena riņķa turnīru, bet pēc tam aizvadīs savstarpējās spēles par vietām.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas vienību Prāgas "Lev", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6.septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13.septembrī pret Novosobirskas "Sibirj" vienību, kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!