Foto: F64

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas ar 3:6 (1:1, 2:4, 0:1) izbraukumā piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai.

Tādējādi "Torpedo" komanda, kas pagājušās sezonas Gagarina kausa pirmajā kārtā uzvarēja Latvijas klubu Rīgas "Dinamo", tika pie sava pirmā panākuma jaunajā sezonā, bet "Lokomotiv" piedzīvoja pirmo zaudējumu.

Rēdlihs šajā mačā ar rezultativitāti vai noraidījumiem neizcēlās, laukumā pavadot mazliet vairāk par 14 minūtēm un veicot vienu metienu pa vārtiem.

Mājinieki uzvaru lielā mērā nodrošināja otrajā trešdaļā, kad guva trīs bezatbildes vārtus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 4:1.

Citā spēlē uzvaru pēcspēles metienu sērijā izcīnīja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo", kas ar 4:3 (2:1, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) viesos pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Mača gaitā viesi bija izvirzījušies vadībā ar 3:1, tomēr "Avtomobilist" rezultātu prata izlīdzināt. Uzvaru Maskavas klubam pēcspēles metienu sērijā atnesa zviedrs Rihards Ginge.

Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Maskavas "Dinamo" ar desmit punktiem piecās spēlēs ieņem pirmo vietu, bet "Lokomotiv " ar astoņiem punktiem četros mačos atrodas piektajā pozīcijā.

Pēc tam, kad pagājušo sezonu KHL noslēdza ar 23 vienību pārstāvniecību, šosezon līgā sacenšas 26 vienības. Turnīrā debitē Prāgas "Lev" (Čehija), Bratislavas "Slovan" (Slovākija) un Doņeckas "Donbass" (Ukraina). Tāpat dalību čempionātā atsāk pagājušās sezonas ievadā traģisko aviokatastrofu piedzīvojusī "Lokomotiv" komanda.

Regulārajā čempionātā katra komanda (14 komandas Rietumu konferencē un 12 vienības Austrumu konferencē) aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Regulārais čempionāts noslēgsies 2013.gada 7.februārī, bet Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītais mačs, ja tāds būs nepieciešams, risināsies 19.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!