Foto: F64

"Sauso" zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) izbraukumā piekāpās Kazaņas "Ak Bars" hokejistiem.

Abus vārtus "Ak Bars" guva 28 sekunžu laikā trešās trešdaļas sākumā, kad izcēlās Janne Pesonens un Tims Stepltons. Savukārt visus 25 metienus uzvarētājiem atvairīja Konstantīns Baruļins.

Tikmēr Rēdlihs nospēlēja 16 minūtes un 58 sekundes, veicot četrus metienus pa pretinieku vārtiem.

No Latvijas pārstāvjiem svētdien uzvaru izcīnīja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā līgas čempione Maskavas "Dinamo", ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Aizvadītajā cīņā Maskavas klubs ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) savā laukumā pārspēja Mitišču "Atlant" vienību.

Uzvaras vārtus 53.minūtē guva Mareks Kvapils, bet vēl divas reizes mājinieku labā precīzi meta Maksims Pestuško.

Karsums nospēlēja 15 minūtes un sešas sekundes, uzvarot vienā no diviem iemetieniem, kuros piedalījās.

Zaudējumu cieta šobrīd savainotā latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā KHL vicečempione Čeļabinskas "Traktor", kas ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) izbraukumā zaudēja Ufas "Salavat Julajev" komandai. Uzvarētājiem divus vārtus guva Sergejs Zinovjevs.

Dārziņš iepriekšējā mačā guva savainojumu un traumas izlaidīs vēl vismaz vienu spēli.

Tāpat neveiksmi cieta Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, kas ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) savā laukumā piekāpās Čerepovecas "Severstaļ" hokejistiem. Abus vārtus mačā guva zviedrs Līnuss Videls.

Pie kārtējās uzvaras tika līgas līdere Sanktpēterburgas SKA, kas izbraukumā ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Podoļskas "Vitjaz".

Vēl otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Novosibirskas "Sibirj", kas ar 5:3 (4:0, 0:3, 1:0) uzveica Čehijas vienību Prāgas "Lev". Savukārt jau septīto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja aiznākamā rīdzinieku pretiniece Novokuzņeckas "Metallurg", kas ar 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) piekāpās Bratislavas vienībai "Slovan". Zīmīgi, ka "Slovan" komandai šis bija pirmais panākums pamatlaikā šosezon.

Kā ziņots, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" svētdien cieta trešo neveiksmi pēc kārtas, ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) piekāpjoties līgas debitantei Vladivostokas "Admiral".

Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 27 punktiem 11 spēlēs joprojām ir SKA komanda, kurai piecus punktus zaudē Maskavas "Dinamo". Trešo vietu ar 19 punktiem desmit spēlēs ieņem Maskavas "Spartak" komanda, kurai vienu punktu zaudē Rīgas "Dinamo".

Sesto vietu ar 16 punktiem desmit mačos ieņem aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" vienība, bet "Lokomotiv" ar desmit punktiem atrodas vien 12.pozīcijā.

Līderpozīciju Austrumu konferencē ar 23 punktiem 11 spēlēs pārņēma "Ak Bars" hokejisti, "Torpedo" ar 17 punktiem desmit spēlēs ieņem sesto vietu, "Traktor" ar 15 punktiem atrodas astotajā pozīcijā, bet devītā ar 12 punktiem ir aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!