Foto: F64

Pieredzējušais latviešu hokeja aizsargs Arvīds Reķis piektdien veica rezultatīvu piespēli un palīdzēja viņa pārstāvētajai Augsburgas "Panther" tikt pie pārliecinošas uzvaras Vācijas augstākās līgas (DEL) mačā.

"Panther" savā laukumā ar 4:0 (3:0, 1:0, 0:0) apspēlēja Nirnbergas "Ice Tigers".

Reķis ar rezultatīvu piespēli atzīmējās šī mača pirmo vārtu guvumā, jau otrajā minūtē palīdzot Tomasam Holcmanam atklāt rezultātu. Pirmās trešdaļas turpinājumā mājinieki guva vēl divus vārtus, bet noslēgumā izcīnīja pārliecinošu panākumu.

"Panther" komandai šī bija jau ceturtā uzvara piecās šosezon aizvadītajās spēlēs.

Šajā cīņā Reķis spēlēja Augsburgas vienības trešajā aizsargu pārī. Piecās spēlēs viņš šosezon ticis pie divām rezultatīvām piespēlēm.

Ar 12 punktiem piecās spēlēs "Panther" kopā ar Berlīnes "Eisbaren" un "Ice Tigers" komandām ir Vācijas čempionāta galvgalī.

Kā zināms, pagājušajā sezonā "Panther" komanda regulārajā čempionātā izcīnīja sesto vietu, pēc četru gadu pārtraukuma iekļūstot izslēgšanas turnīrā, tomēr ceturtdaļfinālā saspringtā sērijā ar 3-4 piekāpās Nirnbergas "Ice Tigers" hokejistiem.

Reķis pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā 43 spēlēs guva piecus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, bet septiņās izslēgšanas turnīra spēlēs viņa rēķinā bija viena rezultatīva piespēle.

Pašlaik 38 gadus vecais Reķis Augsburgas vienībā atgriezās 2014.gadā, kad bija četras sezonas nospēlējis Rīgas "Dinamo". Februāra sākumā viņš uz vēl vienu sezonu pagarināja līgumu ar "Panther" komandu.

Kā vēstīts, pēc pagājušās sezonas punktu karjerai pielika cits Latvijas hokeja veterāns Herberts Vasiļjevs, kurš lielāko daļu savas karjeras nospēlēja tieši Vācijā. Sākotnēji vācu mediji baumoja, ka viņam paredzēta vieta "Pinguine" kluba sporta direktora amatā, tomēr pagaidām Vasiļjevs strādā dzimtenē, kur ir Latvijas U-18 hokeja izlases galvenā trenera asistents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!