Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionvienības Maskavas "Dinamo" treneri - Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš vedīs Gagarina kausu uz Rīgu.

Gagarina kauss Rīgā būs apskatāms universālveikalā "Elkor Plaza" 14.jūlijā. Atgādinām, ka KHL galvenā trofeja 15.jūlijā būs apskatāma arī Liepājā, kad norisināsies Liepājas pusmaratons.

"Esam pagodināti uzņemt pie sevis slaveno trofeju, par kuru cīnās labākie hokejisti no Latvijas, Krievijas, Šveices, Čehijas, Kanādas, ASV un daudzām citām valstīm. Tas ir liels gods, ka par Gagarina kausa ieguvējiem kļuvuši arī Latvijas treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, kuri bijuši arī lieliski spēlētāji. Manuprāt, tas ir labs piemērs jaunajiem Latvijas hokejistiem, ka ar neatlaidīgu darbu sportā var sasniegt izcilus rezultātus," sacīja Ronalds Feldmanis, "Elkor" valdes loceklis.

Gagarina kauss tiek pasniegts katras sezonas Kontinentālās hokeja līgas čempionvienībai. Kopš KHL 2008/2009. gada sezonas. Kauss ir izgatavots no 925. proves sudraba un no ārpuses apzeltīts, tā priekšpusē iegravēts Jurija Gagarina attēls un lidojoša komēta, bet no otras puses attēlots hokejists. Visapkārt kauss rotāts ar mazām hokeja ripām. Kauss sver 19 kilogramus un tā tilpums ir 12 litru.

2012. gadā to ieguva Maskavas "Dinamo" finālā septiņu spēļu sērijā ar 4-3 pārspējot Omskas apgabala "Avangard", kurā spēlē Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!