Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien piedzīvoja zaudējumu, ar rezultātu 1:3 (1:2, 0:1, 0:0) izbraukumā atzīstot tiešo konkurentu Maskavas "Spartak" pārākumu.

"Rīgas" labā vienīgos vārtus mača 13.minūtē guva Kārlis Ozoliņš, kurš izcēlās vairākumā.

"Spartak" hokejisti vadībā izvirzījās jau spēles otrajā minūtē, kad izcēlās Aleksejs Tkačuks, tomēr pirmās trešdaļas otrā pusē rīdzinieki izlīdzināja spēles rezultātu.

Līdz perioda izskaņai "Spartak" pamanījās gūt vēl vienus vārtus, bet otrajā trešdaļā nostiprināja savu pārsvaru, izcīnot drošu uzvaru.

Cīņas beigās "Rīga" centās gūt vārtus, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas nelīdzēja.

Izbraukuma turpinājumā "Rīga" pirmdien spēkosies ar Doņeckas "Molodaja gvardija".

Šīs sezonas 27 spēlēs rīdzinieki piedzīvojuši septiņus zaudējumus pamatlaikā, bet oktobra astoņos mačos tika pie septiņiem panākumiem. Savukārt pēdējās deviņās spēlēs, kas notikušas novembrī, "Rīga" izcīnījusi četras uzvaras.

"Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Līdz ar to Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīga" ar 56 punktiem 27 spēlēs joprojām ieņem piekto vietu.

Savukārt "Spartak" ar 59 punktiem atrodas Rietumu konferences piektajā vietā. Tiesa, komanda arī aizvadījusi par trim spēlēm vairāk.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!