Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" trešajā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Harlamova kausa izcīņas Rietumu konferences astotdaļfināla sērijas mačā trešdien izbraukumā ar 9:1 (4:0, 3:1, 2:0) sakāva Austrijas vienību Zalcburgas "Red Bull".

Jau pirmajā periodā Latvijas komanda pamanījās izvirzīties vadībā ar 4:0, bet vadība tika nostiprināta dueļa turpinājumā.

"Rīgas" labā pa diviem vārtiem guva Linards Mazurs-Mago, Nikolajs Jeļisejevs un Rūdolfs Maslovskis, savukārt ar vārtiem izcēlās Oskars Batņa, Deivids Sarkanis un Artūrs Kuzmenkovs.

Līdz ar to rīdzinieki izvirzījušies sērijas vadībā ar 2-1, bet, iespējams, konferences astotdaļfināla pēdējā cīņa norisināsies jau ceturtdien turpat Zalcburgā. Piektais mačs nepieciešamības gadījumā svētdien notiks Piņķos.

Kā zināms, pirmajā mačā sestdien pārāki ar 3:0 bija "Rīgas" hokejisti, bet dienu vēlāk "Red Bull" vienība revanšējās ar 3:2.

Regulārajā sezonā savstarpējās spēlēs abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm - septembra beigās Latvijā mājinieki svinēja panākumu ar 2:1, bet janvārī "Red Bull" savā laukumā revanšējās ar 4:2.

"Rīga" regulārajā čempionātā 56 mačos izcīnīja 104 punktus, kas ļāva Rietumu konferencē ierindoties augstajā sestajā vietā. Līdz ar to Latvijas vienībai izslēgšanas spēlēs bija jāspēkojas ar konferences 11.labāko komandu, par kādu kļuva "Red Bull".

MHL regulāro čempionātu noslēdza 39 komandas no septiņām valstīm, izslēgšanas cīņas sasniedzot katras konferences 16 spēcīgākajām vienībām.

Arī trijās iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!