Foto: F64

Nākamajā sezonā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) A grupas čempionātā vairs nebūs ārvalstu komandu, līdz ar to sacensībās nepiedalīsies arī Latvijas vienība "Rīga", piektdien atklājis turnīra izpilddirektors Aleksejs Morozovs.

"Šosezon ārzemju klubu čempionātā nebūs," skaidrojis Morozovs. "Tiesa, tie varēs piedalīties B grupas sacensībās, no kā jau atteikusies Austrijas vienība Zalcburgas "Red Bull"."

"B grupas čempionātā tiek plānotas trīs divīzijas, pa 10 līdz 11 komandām katrā. Kopējais turnīra dalībnieku skaits attiecīgi būtu 30 vai 33 vienības," stāstīja līgas izpilddirektors. "Komandas savā divīzijā katra ar katru aizvadīs pa četriem spēļu apļiem."

"Izslēgšanas spēlēs iekļūs 16 labākās komandas," minēja Morozovs, norādot, ka šāda izspēles kārtība nodrošinās pietiekamu spēļu daudzumu, lai radītu cienīgas sacensības. "Līdz ar to hokejistiem būs laiks gan mācībām, gan treniņiem."

Tikmēr A grupas čempionātā regulārajā sezonā 32 komandas katra aizvadīs pa 44 spēlēm.

"Visas 32 komandas pēc ģeogrāfiska principa tiks sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās," stāstīja Morozovs. "Vienas divīzijas komandas savā starpā tiksies četras reizes, bet ar pārējām vienībām no konferences otrās divīzijas - divas reizes."

"Regulārajā sezonā katra komanda aizvadīs pa 44 spēlēm, bet ar pretējās konferences klubiem tā varēs cīnīties vien izslēgšanas spēļu pusfinālos," pauda līgas izpilddirektors.

Pirms mēneša MHL publicēja provizorisko dalībnieku sastāvu, kurā tika iekļautas trīs ārzemju komandas, un viņu vidū bija arī "Rīga".

"Rīga", kas ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" jaunatnes komanda, MHL sacensībās aizvadīja iepriekšējās piecas sezonas, visas reizes sasniedzot izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Latvijas vienība izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā ar 0-3 kapitulēja Čerepovecas "Almaz" priekšā.

MHL B grupā Latvijas komandas nav spēlējušas kopš 2013.gada rudens, kad jau pēc diviem aizvadītiem mačiem no dalības atteicās "Prizma"/"Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!