Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" noslēguši līgumu ar 24 gadus veco aizsargu Ēriku Ševčenko, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandā Karagandas "Saryarka", vēsta Rīgas kluba mājas lapa.

Ēriks Ševčenko ir pievienojies komandai treniņnometnē Valmierā, un "Dinamo" sastāvā spēlēs ar 3. numuru.

Aizsargs Ēriks Ševčenko dzimis 1991. gada 28. aprīlī Daugavpilī, kur arī sāka savas hokejista gaitas, pēc tam trenējās un spēlēja Liepājā, bet 2007. gada vasarā pārcēlās uz Rīgu.

2009. gada vasarā Ēriks pievienojās "Dinamo Rīga"kluba sistēmai, pirmajā sezonā spēlējot fārmkluba "Dinamo/Juniors" sastāvā Baltkrievijas un Latvijas atklātajos čempionātos, kļūstot par 2010. gada Latvijas čempionu. Pēc tam divas sezonas aizsargs aizvadīja HK "Rīga" komandā MHL čempionātā, kopā nospēlējot 117 spēles (6 vārti + 24 piespēles).

2012./2013. gada sezonu viņš aizvadīja "Liepājas Metalurgs" komandas sastāvā Baltkrievijas atklātajā čempionātā, bet pēc tam devās leģionāra gaitās, 2013./2014. gada sezonas laikā pagūstot uzspēlēt četru komandu sastāvā – vispirms Norvēģijā "Tonsberg Vikings" (20 spēles, 1+9), bet pēc šīs komandas bankrota arī Ziemeļamerikā trijos ECHL klubos, kopā šajā līgā aizvadot 32 spēles (1 vārti + 14 piespēles).

Pirms iepriekšējās sezonas Ēriks Ševčenko trenējās kopā ar Rīgas "Dinamo" komandu, taču pamatsastāvā neiekļuva, un devās spēlēt pie Leonīda Tambijeva uz Kazahstānas komandu "Saryarka" otrajā spēcīgākajā Krievijas līgā VHL kur regulārajā čempionātā 42 spēlēs guva astoņus vārtus un atdeva 14 rezultatīvas piespēles, bet 17 "play-off" mačos izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!