Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šodien aizvada savu pēdējo regulārā čempionāta cīņu, savā laukumā tiekoties ar aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas vienību Doņeckas "Donbass".

Mača sākums "Arēnā Rīga" iecerēts plkst.19.30, un cīņu tiešraidē varēs redzēt kanālā "TV6".

Jau tagad ir skaidrs, ka Gagarina kausa izcīņā rīdzinieki sacentīsies ar "Donbass", bet šīs sērijas, kas ilgs līdz četrām uzvarām, pirmais mačs ieplānots piektdien. Rīgas "Dinamo" un Ukrainas komanda sezonu noslēgs Rietumu konferences ceturtajā un piektajā pozīcijā, bet precīzas vietas viņi sadalīs šovakar.

Šobrīd Ukrainā valdošās nestabilās situācijas dēļ vēl nav zināms, vai Doņeckas klubs vispār varētu aizvadīt izslēgšanas spēles savā laukumā. Ja īstenosies scenārijs par "Donbass" mājas spēļu aizvadīšanu ārpus Doņeckas, visas Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla spēles starp abām komandām, iespējams, risināsies Rīgā. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka "Donbass" mājas spēles varētu notikt arī neitrālā laukumā Minskā.

Kā zināms, svētdien pārtrūka rīdzinieku piecu uzvaru sērija, jo izbraukumā ar 2:5 nācās atzīt šosezon neveiksmīgi spēlējošās Baltkrievijas komandas Minskas "Dinamo" pārākumu.

Tomēr iepriekšējā nedēļā Rīgas "Dinamo" savā laukumā aizvadīja pirmos mačus pēc Soču olimpisko spēļu pārtraukuma, turklāt abos tika izcīnītas uzvaras. Vispirms Rīgas "Dinamo" trešdien ar rezultātu 5:1 pārliecinoši pieveica Horvātijas komandu Zagrebas "Medveščak", bet piektdien ar 3:2 tika uzveikta finansiāli nomāktā Maskavas "Spartak" vienība, tādejādi sagādājot tai jau 19.zaudējumu pēc kārtas.

Savukārt "Donbass" pēc pārtraukuma aizvadītajās spēlēs izdevies gūt vienu uzvaru trīs mačos.

Abas vienības pēdējo reizi savā starpā tikās septembrī, kad uzvaru izbraukumā ar 4:2 guva Rīgas "Dinamo".

Pirms gaidāmajām Gagarina kausa spēlēm Rīgas "Dinamo" komandu piemeklējušas jūtamas sastāva problēmas. Vismaz mēnesi rokas lūzuma dēļ nevarēs spēlēt aizsargs Arvīds Reķis, muguras savainojuma dēļ sezona, visticamāk, ir beigusies kanādiešu uzbrucējam Kailam Vilsonam, kurš ir vienības rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat kļuvis skaidrs, ka sezona beigusies uzbrucējam Mikam Indrašim, kurš iedzīvojies papēža kaula lūzumā, bet jau ilgstoši smagu traumu dēļ komandai nevar palīdzēt aizsargs Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Gints Meija.

Pašlaik nav zināms, vai līdz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) lēmumam par iespējamo diskvalifikāciju klubam varēs palīdzēt Olimpiādes laikā dopinga lietošanā pieķertais uzbrucējs Vitālijs Pavlovs.

Pēc mača ar Minskas "Dinamo" nenozīmīgā savainojumā bija iedzīvojies Latvijas komandas pamatvārtsargs Mīkaels Telkvists, taču tas viņam neliegšot piedalīties turpmākajos mačos.

Latvijas klubs ar 93 punktiem 53 spēlēs joprojām ieņem piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā. Līdz šim visvairāk punktu rīdzinieki bija nopelnījuši pirmajā KHL sezonā, kad 56 mačos tika pie 86 punktiem.

Tikmēr "Donbass" ir par vienu punktu vairāk, kamēr četrus no rīdziniekiem atpaliek "Medveščak".

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis bija izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!