Foto: DELFI

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā šodien uzņem kopvērtējuma līderi Maskavas CSKA, noslēdzot ilgo mājas spēļu sēriju.

Duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. Portāls "Delfi" no pulksten 19:00 sāks teksta tiešraidi par šo spēli.

Līdz sezonas beigām rīdziniekiem atlicis aizvadīt astoņas spēles, kurās maksimāli iespējams tikt pie 24 punktiem.

Šī Rīgas "Dinamo" komandai būs septītā mājas spēle pēc kārtas. Iepriekšējo reizi izbraukumā tā spēlēja 10.janvārī, bet ilgās mājas spēļu sērijas laikā līdz šim gūtas trīs uzvaras.

Savā iepriekšējā mačā rīdzinieki pirmdien ar 0:3 "sausā" piekāpās tiešajai kopvērtējuma konkurentei Minskas "Dinamo".

Tikmēr CSKA pirmdien ar 3:2 pieveica līgas čempioni Sanktpēterburgas SKA, bet kopā tā svinējusi astoņas uzvaras pēc kārtas. Zīmīgi, ka spēle ar Rīgas "Dinamo" tai būs septītā izbraukuma cīņa pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" iepriekš šosezon ar CSKA sacentās 1.septembrī, kad izbraukumā kapitulēja ar 0:5.

Kaut CSKA komanda ar 115 punktiem 53 spēlēs ir visas līgas līdere, tai joprojām katra spēle ir svarīga, jo tuvākā sekotāja Jaroslavļas "Lokomotiv", kurai gan ir par spēli vairāk, atpaliek tikai par četriem punktiem. Tā kā šīs abas vienības spēlē vienā divīzijā, vājākā no tām ir konferences trešajā vietā, neskatoties uz otro lielāko punktu skaitu. Tāpat ir liela iespējamība, ka "play-off" pirmajā kārtā trešajā vietā palikušajai komandai būs jāspēkojas ar čempioni SKA vai titulēto Maskavas "Dinamo".

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" sestdien viesosies pie Pētera Skudras trenētās un Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandas, pēc tam gaidāms arī izbraukuma duelis ar Čerepovecas "Severstaļ", bet no regulārās sezonas pēdējām piecām spēlēm četras atkal būs savā laukumā.

Tiesa, Rīgas "Dinamo" pēc snieguma savā laukumā ir otrā vājākā līgā - 27 spēlēs tā tikusi vien pie 28 punktiem.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" līdz sezonas beigām, visticamāk, būs jāiztiek bez savainotajiem Tima Sestito un Krišjāņa Rēdliha, bet vēl apmēram nedēļu nespēlēs arī Filips Toluzakovs.

Kā zināms, šomēnes Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Sējēju, kurš turpina pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!