Foto: F64
Rīgas "Dinamo" ceturtdien izcīnīja pirmo uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausā, ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) pārspējot Ņižņijnovgorogas "Torpedo".

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" šajā spēlē iegāza disciplīna - divus vārtus viesi zaudēja, spēlējot skaitliskajā mazākumā, savukārt Rīgas "Dinamo" uzlaboja savus statistikas rādītājus spēlei vairākumā. Turklāt rīdziniekiem šī bija trešā uzvara pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" vārtus šai mačā sargāja Mikaēls Telkvisks, kurš atvairīja 27 no 28 pretinieku metieniem. "Dinamo" mačā izdarīja 30 metienus.

1. periods

Spēli abas komandas iesāka aktīvi, bet piesardzīgi, apmainoties "reidiem" uz viens otra vārtiem, bet bīstamāku spēli demonstrēja viesi, ko apliecina arī sestajā minūtē gūtie vārti - labu piespēli no Artjoma Černova laukuma stūrī saņēma Vladimirs Gorbunovs, kurš nepiesegts atradās izdevīgā pozīcijā vārtu priekšā, un raidīja ripu vārtos - 0:1.

Pēc vārtu zaudējuma rīdzinieki centās veidot spēli pretinieka aizsardzības zonā, taču bīstamāk un aktīvāk spēlēja pretinieki, kuri vēl vairākas reizes bīstami apdraudēja Mikaela Telkvista vārtus, īpaši nepatīkams metiens no tuvas distances "devītniekā izdevās Aleksejam Potapovam un viegls soloizgājiens Dmitrijam Makarovam perioda 13. minūtē. Perioda vidū aktīvi spēlēja "Dinamo" otrā un trešā maiņa, īpaši Roberts Bukarts un Juris Upītis, kuri izdarīja metienus pa Vitālija Kovaļa sargātajiem vārtiem, taču pārspēt viņu neizdevās.

Tomēr nepilnas trīs minūtes pirms perioda beigām Bukarta neatlaidība vainagojās ar panākumu - spēles epizodē Kovaļs pazaudēja ripu, rīdzinieki uzsāka presingu, un Robertam Bukartam izdevās ripu iebakstīt vārtos - 1:1. Atlikušajā laikā viesi paguva izveidot dažus uzbrukumus, taču Telkvists bija savā vietā un nepārspējams, un pirmais periods noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu.

2. periods

Otrajā trešdaļā pirmo uzbrukumu pēc iemetiena izdarīja Rīgas "Dinamo", un šajā periodā tieši rīdzinieki bija gan aktīvāki, gan veiksmīgāki, gan disciplinētāki. Jau pirmajā minūtē "Torpedo" nopelnīja divas soda minūtes par skaitliskā sastāva pārkāpumu, un "Dinamo" otrā maiņa uzreiz metās realizēt vairākumu, taču rezultāts šīs divas minūtes nemainījās.

Pēc soda izciešanas "Torpedo" sāka spēlēt ļoti aktīvi, Pjotram Sčastļivijam izdarot vairākus bīstamus metienus pa Telkvista sargātajiem vārtiem, bet uz to rīdzinieki izveidoja momentus pie Kovaļa vārtiem, kuros izcēlās "Dinamo" otrā un ceturtā maiņa.

Ar savu aktīvo darbību gan uzbrukumā, gan aizsardzībā Sčastļivijs septītajā minūtē nopelnīja divas soda minūtes, bet "Torpedo" hokejisti šajā mazākumā spēlēja ļoti pašaizliedzīgi, guļoties ceļā ripai, un "Dinamo" arī šajā vairākumā nespēja izvirzīties vadībā.

Otros vārtus "Dinamo" guva, komandām spēlējot vienādos sastāvos - Vitālijs Pavlovs atņēma ripu pretinieku spēlētājam, pats sev piespēlēja uz priekšu, ripu "noķēra" jau aiz zilās līnijas, izslidoja viens pret vienu ar Kovaļu, kurš nospēlēja ne pārāk pārliecinoši, un guva vārtus - 2:1.

Viesi turpināja pārkāpt noteikumus, un 16. minūtē Maksims Kicins, cenšoties traucēt Gunāru Skvorcovu, nopelnīja divas soda minūtes, turklāt pēc nepilnas pusotras minūtes viņam uz sodīto soliņa pievienojās Aleksandrs Jevsejenko, kurš raidīja ripu ārpus laukuma. Turklāt viņš saņēma arī disciplināro sodu, 10 minūtes, atstājot piecus rīdziniekus pret trim viesiem.

"Lielo" vairākumu mūsējie nerealizēja, bet tajā sekundē, kad laukumā atgriezās Kicins, Krišjāņa Rēdliha spēcīgi raidīto ripu no zonas līnijas vārtu priekšā pielaboja Kristaps Sotnieks - 3:1.

Atlikušajās divās minūtēs rezultāts nemainījās, un otrajā pārtraukumā Rīgas "Dinamo" devās kā līderi.

3. periods

Trešā trešdaļa iesākās ar pirmo noraidījumu Rīgas "Dinamo" - Martinu Tērnbergu ar nūju turēja Gints Meija, par to saņemot divas soda minūtes, bet pēc nepilnas minūtes Meijam uz sodīto soliņa pievienojās Guntis Galviņš, un rīdzinieki palika trijatā pret pieciem pretiniekiem. Šajā mazākumā "Dinamo" darbojās ļoti meistarīgi, "Torpedo" tā arī īsti neizdarīja nevienu nopietnu metienu pa Telkvista vārtiem.

Arī perioda turpinājumā, neskatoties uz nelabvēlīgo rezultātu, "Torpedo" nespēlēja īpaši aktīvi, toties turpināja pelnīt noraidījumus - trešdaļas vidū Iļja Davidovs izraidīja ripu ārpus laukuma, un devās uz sodīto soliņu. Šajā vairākumā "Dinamo" gan nebija pārāk organizēts vairākums, taču mūsējie spēja ilgi noturēt ripu pretinieku aizsardzības zonā, Oskaram Cibuļskim un Guntim Galviņam izdarot vairākus metienus uz vārtiem.

13.minūtē Guntis Galviņš atdeva teicamu piespēli Mikam Indrašim, kurš devās solo uzbrukumā, taču piesteidzās klāt "Torpedo" aizsargi, un arī Kovaļs bija nepārspējams.

15.minūtē kārtējo noraidījumu izpelnījās "Torpedo" - divas soda minūtes pret Robertu Bukartu nopelnīja Dmitrijs Bikovs, un rīdzinieki arī par šo pārkāpumu sodīja pretinieku. Oskars Cibuļskis gandrīz no zilās līnijas spēcīgai raidīja ripu uz vārtiem, paceļot to gaisā, un ripa pār Kovaļa plecu ielidoja vārti tīklā - 4:1.

Atlikušajās četrās spēles minūtēs rezultāts vairs nemainījās, un Rīgas "Dinamo" izcīnīja pirmo uzvaru KHL Cerības kausa kvalifikācijas kārtā. Atbildes spēle notiks sestdien, 23. februārī Ņižņijnovgorodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!