Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pēdējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pirms decembra pārtraukuma svētdien ar rezultātu 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) izbraukumā piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas "Dinamo".

Rezultātu ceturtajā minūtē atklāja Minskas "Dinamo" spēlētājs Tēmu Laine, bet 13.minūtē izlīdzinājumu panāca Andris Džeriņš. Savukārt uzvaras vārtus otrās trešdaļas pirmajā minūtē guva Zbineks Irgls.

Šī rīdziniekiem bija pēdējā no četrām sezonas garākās izbraukuma sērijas spēlēm. Pirmajā mačā ar Latvijas klubs ar 1:3 piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai, trešdien ar 2:7 zaudēja Magņitogorskas "Metallurg", bet piektdien ar 3:1 pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", pārtraucot četru zaudējumu sēriju.


Pirmais periods

Pirmajās minūtē vairākus bīstamus momentus veica mājinieki, kuri arī ceturtajā minūtē atklāja rezultātu, kad Džo Pavelska metienu rīdzinieku vārtsargs Mīkaels Telkvists atvairīja, bet burzmā vārtu priekšā pirmais pie ripas nokļuva Laine un izvirzīja Minskas "Dinamo" vadībā. Vēl pēc brīža noraidīts tika Vitālijs Pavlovs, bet šo divu minūšu laikā bīstamāko momentu izveidoja tieši Rīgas "Dinamo", kad uz pretinieku vārtiem aizskrēja Andris Džeriņš un Gints Meija, tomēr otrajam no viņiem neizdevās veikt piespēli.

Drīz vien Rīgas "Dinamo" pārņēma iniciatīvu un arī nopelnīja iespēju cīnīties vairākumā. Šo divu minūšu laikā viesi veica vairākus ļoti bīstamus momentus, bet sekmīgi darbojās Minskas "Dinamo" vārtsargs Peka Rinne. Savukārt brīdi pēc vairākuma beigām rīdzinieki arī panāca izlīdzinājumu, kad pēc Meijas piespēle Džeriņš ieraidīja ripu vārtu augšējā stūrī un rezultāts kļuva 1:1.

Trešdaļas 15.minūtē Rīgas "Dinamo" vēlreiz nokļuva vairākumā, tomēr šoreiz neviena no iespējām netika izmantota un neizšķirti arī noslēdzās pirmā trešdaļa.

Otrais periods

Arī otrā trešdaļa sākās ar mājinieku iniciatīvu un jau 25.sekundē viņi atkal izvirzījās vadībā, kad Telkvistu pārspēja Zbineks Irgls. Arī trešdaļas turpinājumā minskiešiem bija pārsvars un viņi pirmo desmit minūšu laikā ieguva divus vairākumus, tomēr vārtus gūt neizdevās.

Trešdaļas otrajā pusē jau pārsvaru izdevās pārņemt Rīgas "Dinamo" komandai, tomēr to apturēja aktīvi spēlējošā Pavlova trešais noraidījums šajā cīņā. Sekojošajās divās minūtēs Minskas "Dinamo" vienībai bija izteikts pārsvars, tomēr sekmīgi vārtos darbojās Telkvists. Arī visi atlikušie uzbrukumi noslēdzās bez vārtu guvumiem un pēc 40 spēlētām minūtēm Rīgas "Dinamo" atradās iedzinējos ar rezultātu 1:2.

Trešais periods

Trešo periodu Rīgas "Dinamo" iesāka vairākumā un arī pēc tā Latvijas klubam piederēja pārsvars, kas tā arī netika izmantots. Sākotnēji Minska domāja tikai par aizsardzību, bet trešdaļas vidū, kad uzmanīgāk sāka spēlēt arī Rīgas "Dinamo", vairākus ļoti bīstamus pretuzbrukumus izveidoja arī mājinieki.

Tieši Minskas "Dinamo" pretuzbrukumi kļuva par bīstamākajiem trešajā trešdaļā. Pēdējās divās minūtēs pēc pieprasīta pusminūtes pārtraukuma Rīgas "Dinamo" hokejistiem izdevās izveidot vairākus ļoti bīstamus momentus, tomēr rezultāts tā arī nemainījās un Latvijas klubs piedzīvoja neveiksmi.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem mačiem šoreiz Rīgas "Dinamo" sastāvā atgriezās uzbrucējs Miks Indrašis, kurš spēlēja Roberta Bukarta vietā.

Rīgas un Minskas komandām šī bija trešā savastarpējā spēle šosezon. 9.oktobrī Rīgā pārāki ar 2:1 pagarinājumā bija mājinieki, bet 4.novembrī Rīgā Latvijas klubs piekāpās ar 0:2 un tieši pēc šī mača tika atlaists Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio. Kopumā šosezon abām komandām jāspēkojas četras reizes.

Kā ziņots, mačā Magņitogorskā Rīgas "Dinamo" rindās debitēja augumā raženais centra uzbrucējs Vitālijs Pavlovs. 23 gadus vecais Pavlovs vasarā noslēdza divvirziena līgumu ar rīdziniekiem, tomēr jau pavisam drīz tika nosūtīts uz Somijas otrās līgas - "Mestis" - komandu Joensū "Jokipojat". Savukārt pirmdien tika paziņots par viņa pievienošanos "Dinamo".

Tāpat Magņitogorskā pēc vairāk nekā mēnesi ilgas rokas traumas ārstēšanas laukumā atgriezās iepriekš savainotais aizsargs Krišjānis Rēdlihs. Uz šo izbraukuma sēriju devies arī jaunais vārtsargs Rihards Cimermanis.

Šajā sērijā Latvijas klubam jāiztiek bez savainotā aizsarga Oskara Cibuļska, savukārt pēdējos divos mačos slimības dēļ laukumā nevar doties aizsargs Arvīds Reķis.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 32 punktiem 34 spēlēs atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no "play-off" zonas joprojām atpaliekot par 14 punktiem.

Tikmēr Minskas vienība tikmēr ar 41 punktiem šajā pašā konferencē ir desmitā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!