Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Rīgas "Dinamo" ārsts Jānis Aivars gadījumā ar Vitālija Pavlova dopinga gadījumu nav bijis pietiekami vērīgs, uzskata leģendārais sporta ārsts Jānis Kvēps.

"Ārsts nav līdz galam paskatījies. Viņš saka, ka sertifikātos, kurus saņēmis, praktiski šī viela nav bijusi minēta, bet uz pudelītes ar ļoti maziem burtiem it kā esot," portāls "lsm.lv" citē Kvēpu.

Aizliegtā viela, kuras lietošanā Soču olimpiskajās spēlēs tika pieķerts Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, esot bijusi norādīta uz uztura bagātinātāja pudelītes, bet ne sertifikātos.

Uztura bagātinātāju ātrsts hokejistam devis tāpēc, ka Pavlovs esot "slikti juties", un šo preparātu lietojis tikai Vitālijs, tāpēc pārējo Latvijas izlases spēlētāju analīzēs šī viela nav konstatēta.

Kā ziņojām, Latvijas izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs Soču olimpiskajās spēlēs tika pieķerts dopinga lietošanā - viņa A un B provju analīzēs tika atrasts izliegtais stimulants metilheksaneamīns (MHA), viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem svara regulēšanai.

Vitālijs Pavlovs noliedza apzinātu aizliegto vielu lietošanu, apliecinot, ka šīs hokeja sezonas laikā ir lietojis tikai sava kluba Rīgas "Dinamo" ārsta ieteiktos medikamentus un uztura bagātinātājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!