Foto: F64

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubs "Dinamo Rīga" noslēdzis sportiskās sadarbības līgumu ar hokeja klubu "Liepāja", kas šajā sezonā startē Latvijas hokeja čempionāta virslīgā, vēsta Rīgas kluba mājas lapa.

Noslēgtais līgums starp Rīgas "Dinamo" un HK "Liepāja" paredz sadarbību dažādās jomās, tajā skaitā arī spēlētāju ar divvirzienu līgumiem nosūtīšanu spēlēšanai Liepājā. Sadarbības līgums noslēgts līdz šīs sezonas beigām.

"Liepāja ir lielākais reģionālais Latvijas hokeja centrs pēc Rīgas, un "Dinamo Rīga" ar hokeja komandām no šīs Kurzemes pilsētas ir sadarbojusies arī iepriekšējās sezonās. Šī sadarbība vienmēr ir bijusi veiksmīga un abpusēji izdevīga," saka Juris Savickis, AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs un KHL Direktoru padomes loceklis. "Liepājā ir labas hokeja tradīcijas un arī lieliska hokeja skola, kuras audzēkņi jau šobrīd spēlē mūsu kluba komandu sastāvos. Tādēļ uzskatu, ka no šī sadarbības līguma ieguvējas būs abas puses, un tas neapšaubāmi dos ieguldījumu arī kopējā Latvijas hokeja attīstībā."

"Liepājas pilsēta ir gandarīta par šādu HK "Dinamo Rīga" izvēli, izvēloties Liepājas hokeja klubu par fārmklubu," uzsver Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. "Tā ir uzticēšanās jaunai komandai pilsētā ar stiprām hokeja tradīcijām. Tās neapšaubāmi ir jaunas iespējas, un es ceru, ka atsevišķu "Dinamo" spēlētāju iekļaušanās HK "Liepāja" sastāvā būs ne tikai svētki līdzjutējiem, bet arī labs paraugs un stimuls visiem bērnu un jaunatnes hokeja skolas audzēkņiem."

Kā zināms, iepriekš trīs sezonas Rīgas "Dinamo" fārmklubs bija Liepājas hokeja flagmanis "Liepājas Metalurgs", kas beidza pastāvēt, finansialās grūtībās nonākot uzņēmumam "Liepājas Metalurgs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!