Foto: Kadrs no video

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā trešdien vienu no bezcerīgākajiem zaudējumiem šajā sezonā piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 2:6 (1:0, 0:2, 1:4) piekāpās Podoļskas "Vitjazj".

Ar šo maču rīdzinieki uzsāka savu pēdējo izbraukuma sēriju pirms Soču olimpiskajām spēlēm. Šajā izbraukumā komandai nevar palīdzēt savainojumu guvušais uzbrukuma līderis Marcels Hosa un komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, kuram nepieciešams savest kārtībā veselību.

Divu līderu prombūtnē "Dinamo" cerīgi sāka maču un pirmajā periodā, nodemonstrējot teicamu individuālo meistarību, Lauris Dārziņš izvirzīja rīdziniekus vadībā. Dārziņam tie bija pirmie vārti pēc atgriešanās "Dinamo" rindās.

Tomēr sākot no otrā perioda laukumā dominēja "Vitjazj", bet rīdzinieki šajās 40 minūtēs tikai uz brīdi pārņēma iniciatīvu. Otrajā periodā Vjačeslavs Soloduhins un Antons Koroļovs panāca 2:1 mājinieku labā, bet trešā perioda sākumā dažās minūtēs "Vitjazj" guva izšķirošo pārsvaru. Divu minūšu laikā divreiz precīzs bija Maksims Afinogenovs un vēl reizi Aleksandrs Vasiļjevs, pilnībā salaužot "Dinamo" cerības. Pēc brīža izcils vārtu guvums padevās Mārtiņam Cipulim, taču uz to pēc divarpusi minūtēm atbildēja Aleksejs Makejevs, gūstot sestos vārtus "Vitjazj" labā.

"Vitjazj" tā bija ne tikai pirmā uzvara šajā gadā, bet arī pirmais panākums pēc deviņiem zaudējumiem. Tāpat Podoļskas komandai tā bija pārliecinošākā uzvara šajā sezonā.

Tagad nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs piektdien, kad viesos tiksies ar Gagarina kausa ieguvējiem - Oļegu Znaroku, Hariju Vītoliņu, Mārtiņu Karsumu un Maskavas "Dinamo".

Portāls "Delfi" piedāvāja Rīgas "Dinamo" - "Vitjazj" spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!